Joulun ja vuodenvaihteen vaikutukset Salpakierron palveluihin

Joulun ja vuodenvaihteen juhlapyhät vaikuttavat tänä vuonna Salpakierto Oy:n lajitteluasemien aukioloaikoihin vain vähän.

Joulu

Joulunalusviikolla ma–pe 19.–23.12.2022 kaikki avoinna olevat lajitteluasemat palvelevat normaaleina aukioloaikoina.

Jouluaattona la 24.12, sekä tapaninpäivänä ma 26.12.2022 kaikki lajitteluasemat ovat suljettu.

Lajitteluasemat palvelevat normaalien aukioloaikojen puitteissa jälleen loppuvuoden ti–la 27.12.–31.12.2022.

Vuodenvaihde

Vuodenvaihteella ei ole vaikutusta lajitteluasemien aukioloaikoihin uudenvuoden 2023 ensimmäisen päivän sijoittuessa sunnuntaille, jolloin lajitteluasemat ovat normaalistikin suljettuina. Uudenvuodenaattona lauantaina 31.12. palvelevat Lahden lajitteluasema PILLERI ja Orimattilan lajitteluasema normaalien aukioloaikojen mukaisesti.

Loppiainen

Loppiaisena pe 6.1.2023 kaikki lajitteluasemat ovat suljettuna.

Asiakaspalvelu suljettu jouluaattona sekä loppiaisena

Arkisin ma–pe klo 9–15 palveleva Salpakierto Oy:n asiakaspalvelu on suljettuna tapaninpäivänä ma 26.12. sekä loppiaisena pe 6.1.2023. Asiointi onnistuu tuolloinkin käyttämällä sähköistä asiointikanavaa osoitteessa asiakasnetti.salpakierto.fi tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse asiakaspalvelu@salpakierto.fi.

Joulunajan vaikutukset jätteenkuljetuksiin

Salpakierron jätteenkuljetuksen asiakkailla tulee joulun ja loppiaisen aikaan pyhäpäivistä johtuvia poikkeuksia jäteastioiden tyhjennyspäiviin viikoilla 52 /2022 ja 1/2023. Tyhjennykset toteutetaan joko -1 tai +1 päivän sisällä normaalista ajopäivästä poiketen.

Joulunajan jätteiden lajittelu

Jouluruokien valmistuksesta, lahja- ja kukkapaketeista sekä joulukoristeista syntyy paljon sellaista jätettä, jota muulloin vuoden aikana ei juuri synny. Joulunajan jätteiden lajitteluvinkit on koottu omalle sivulleen osoitteeseen salpakierto.fi/neuvonta/joulun-jatteet/. Joulun jätteet -sivun lopusta löydät tulostettavan A4-kokoisen lajitteluohjeen vaikkapa rappukäytävään laitettavaksi. Voit käyttää myös hyödyksi juhlapyhien lajittelupulmissa kätevää jätehaku toimintoa osoitteessa jätehaku.fi.

Muistathan, että joulun jälkeen joulukuuset viedään kokonaisena ja koristeistaan riisuttuna jätekatoksen viereen odottamaan jäteautoa. Kuusen voi myös pilkkoa ja polttaa omassa tulisijassa tai laittaa palasina energiajäteastiaan. Kuusen voi myös viedä kokonaisena lajitteluasemalle, missä se otetaan vastaan maksutta risujätteenä. Rikkinäiset tekokuuset lajitellaan sekajätteeksi.

Kinkunrasvat kiertoon

Tänäkin vuonna Kinkkutemppu kierrättää jouluherkkujen paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi. Ota kinkun, kalkkunan, kalan tai vaikkapa juuressipsien paistinrasvat talteen, pakkaa ne tölkkiin ja kiikuta keräyspisteeseen. Löydä lähin keräyspisteesi osoitteesta kinkkutemppu.com.

Jähmettyneen kinkunrasvan voi lajitella myös biojäteastiaan. Pakkaa juokseva rasva esim. tyhjään maitotölkkiin, sulje tölkki teipillä ja laita sekajätteeseen. Pienet määrät juoksevaa rasvaa voi imeyttää esimerkiksi talouspaperiin ja lajitella biojätteisiin. Kotikompostoriin voi laittaa kaikenlaiset paistinrasvat.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu