Jätteiden aluekeräyspisteiden tarkastukset

Kuvassa kuormittunut jätepiste, jossa roskapussit eivät ole mahtuneet jäteastioihin, joten hirveät määrät roskia on vaan heitetty jätetastioiden viereen.

Heinolan kaupungin ympäristötoimi suorittaa joka vuosi Heinolan kaupungin yhteistyöalueen kuntien (Heinola, Hartola, Sysmä ja Iitti) alueella jätteiden aluekeräyspisteiden tarkastuksia.

Kesän myötä pienemmillä paikkakunnilla väkimäärät kasvavat ja samalla jätteiden määrä lisääntyy, joka näkyy myös aluekeräyspisteiden kuormituksessa. Aluekeräyspisteet palvelevat vakituisten asukkaiden lisäksi mökkiläisiä ja heidän vieraitaan, mutta samat säännöt pätevät kaikille. Aluekeräyspisteen sekajäteastioihin saa laittaa vain asumisessa syntyvää normaalia päivittäisjätettä, jotka mahtuvat astioiden sisälle. Aluekeräyspisteiden kuormitusta voidaan vähentää lajittelemalla jätteet oikein ja toimittamalla pakkausjätteet (muovi-, ja kartonkipakkaukset sekä lasi- ja metallipurkit) RINKI-pisteisiin.

Lähimmän RINKI-keräyspisteen sijainnin voit tarkistaa osoitteesta: https://rinkiin.fi/lajittelu-kotona/lahin-kerayspiste/

Astioihin ja niiden ulkopuolelle jätetään runsaasti sinne kuulumatonta ja asiatonta tavaraa. Isot jätteet, kuten esimerkiksi huonekalut, kodinkoneet, puujätteet, patjat, grillit, rakennus- ja remonttijätteet ja monet muut mökkivarastojen uumenista siivotut jätteet, tulee toimittaa jäteasemalle eikä niitä saa jättää aluekeräyspisteelle. Jos keräysastia on täysi, tuomiset kannattaa viedä toiselle pisteelle tai tulla uudestaan eri päivänä. Jätteiden asianmukainen hävittäminen on jokaisen velvollisuus.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu