Jatkotiedote Heinolan uimahallin bakteerilöydöksestä

Heinolan uimahalli

Heinolan uimahallin isosta altaasta on 26.9. otetussa näytteessä todettu Pseudomonas aeruginosa-bakteeria. Pseudomonas-bakteerit ovat yleisiä ympäristössä, mutta allasvesiasetuksen mukaan bakteeria ei saa löytyä vesinäytteistä yhtään ja tästä syystä uimahallin allasosasto on suljettu puhdistustoimenpiteiden ajan. Lastenaltaassa, porealtaassa ja terapia-altaassa ei todettu Pseudomonas aeuruginosa – bakteeria.

Pseudomonasten taudinaiheuttamiskyky on heikko, joten ne ovat yleensä vaarattomia ja voivat aiheuttaa infektioita lähinnä henkilöillä, joilla on muusta syystä heikentynyt vastustuskyky. Pseudomonas aeruginosa -bakteeri voi aiheuttaa heikentyneen vastustuskyvyn omaaville henkilöille esimerkiksi haava-, silmä-, virtsatie-, suolisto- tai hengitystietulehduksen. Mikäli epäilet sairastuneesi uimaveden välityksellä, ole yhteydessä Heinolan sote-keskukseen.

Uintivälineet on hyvä pestä 60 asteessa tai desinfioivalla pesuaineella. Tärkeintä on kuivata kaikki uimavälineet kunnolla, koska bakteeri ei elä kuivassa.

Uusintanäytteet on otettu 3.10. Tulokset valmistuvat loppuviikosta, minkä jälkeen asiasta tiedotetaan lisää.

Lisätietoa:

terveydensuojeluinsinööri
Pirjo Takku
Päijät-Hämeen ympäristöterveys
pirjo.takku@hollola.fi
p. 044 480 1143

liikuntapalvelujohtaja
Maria Kaikkonen
maria.kaikkonen@heinola.fi
p. 044 797 8570

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu