Istutuskausi on käynnistynyt

Kaivinkoneella tehtyyn mättääseen istutettu kuusen taimi.

Heinolan kaupungin metsiä uudistetaan luontaisesti siemenpuin sekä kylvöin ja istutuksin. Viime viikolla käynnistyi istutuskausi kuusen taimilla, jotka on kasvatettu Taimi-Tapion taimitarhalla Vierumäellä.

Taimet istutetaan pottiputkella kaivinkoneella tehtyyn mättääseen, joka antaa taimelle kilpailuetua heiniä sekä luontaisesti syntyneitä lehtipuita vastaan. Mättään avoin kivennäismaapinta myös karkottaa tukkimiehentäitä, jotka mielellään herkuttelisivat tuoreilla kuusentaimilla.

Istuttamalla varmistetaan talousmetsän uudistuminen viljavilla kasvupaikoilla, joihin syntyisi luontaisesti lähinnä vajaatuottoista risukkoa. Pääpuulajeistamme kuusi ja koivu soveltuvat parhaiten istutettavaksi viljaville kasvupaikoille. Usein istutetun kuusikon sekaan syntyy luontaisesti myös rauduskoivuja ja mäntyjä, joista laadukkaimmat varttuvat kuusten kanssa aina uudistushakkuuikään asti.

Heinolan kaupungin omistuksessa on yli 3000 hehtaaria metsätalousalueita, joista vuosittain uudistetaan alle 20 hehtaaria. Uudistettavaksi valitaan metsiköt, joiden kasvu on taantunut ja joissa ei ole kehityskelpoista nuorta puustoa.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu