Ikäihmisten avoin päivätoiminta käynnistyy Heinolassa yhteisvoimin

Seniori maalaamassa

Ikäihmisten avoin päivätoiminta käynnistyy Heinolassa yhteisvoimin. Tavoitteena on saada mahdollisimman moni heinolalainen ikäihminen osallistumaan virikkeelliseen toimintaan, jossa huomioidaan hänen oma toimintakykynsä ja elämäntilanne.  

Avoimen päivätoiminnan avulla halutaan tukea ikäihmisten elämänlaadun parantumista, elämän piirin laajentumista, aktiivisuutta sekä sosiaalisia suhteita ja näin vahvistaa heidän osallisuuden kokemusta ja hyvinvointia.

Yhteisöllisyyden kokemisella on tärkeä rooli ihmisten elämässä. Esite tarjoaa yhteisen toiminnan ja osallisuuden toteuttamiseen matalan kynnyksen mahdollisuuksia. Jokainen voi löytää henkilökohtaisen väylänsä kokea yhteisöllisyyttä, toivoo Heinolan seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Tarja Soppi. 

Yhteisen esitteen avulla saamme kerralla ikäihmisten tietoisuuteen laajat osallistumisen mahdollisuudet kaupungissamme. On hienoa, että voimme tehdä tätä tärkeää työtä yhdessä, toteaa Jyränkölän Setlementin vapaaehtoistyön johtaja Teija Naakka.

Heinolan kaupunki, Heinolan seurakunta ja Jyränkölän Setlementti ovat yhdessä käynnistäneet Ikäihmisten avoimen päivätoiminnan. Kaikki tarjolla oleva viriketoiminta on koottu Ikääntyneiden palveluneuvonta Luonan toimittamaan esitteeseen. Esite tulee ilmestymään kaksi kertaa vuodessa. Tavoitteena saada kaikki paikalliset tahot aktivoitumaan toiminnan järjestäjinä ja ilmoittamaan itsensä esitteeseen.

Heinolan voima on vahva yhteistyö. Esite on ikään kuin harrastustarjotin, joka on syntynyt tämän yhteistyön tuloksena. Tästä tarjottimesta löydät paikallisten yhdistysten, seurakunnan, Jyränkölän sekä kaupungin tuottamat harrastusmahdollisuudet, summaa Heinolan kaupungin hyvinvointijohtaja Pirjo Hepo-oja.

Syksy 21 -esite on jaossa useassa eri pisteessä viikosta 35 alkaen

Syksy 21 -esite on jaossa viikosta 35 alkaen. Voit hakea oman esitteesi mm. seuraavista Heinolan toimipisteistä: kirjasto, uimahalli, Ikääntyneiden palveluneuvonta ja HeiMo-kahvila. Lisäksi yhteiskumppaneiden asiakastyössä olevat henkilöt jakavat esitettä asiakaskäynneillään.

Lisätietoja              

Maria Kaikkonen
liikunnan palvelupäällikkö, Heinolan kaupunki
P. 044 797 8570 | maria.kaikkonen@heinola.fi

Teija Naakka
vapaaehtoistyön johtaja, Jyränkölän Setlementti ry
p. 050 405 5960 | teija.naakka@jyrankola.fi

Tarja Soppi
johtava diakoniatyöntekijä, Heinolan seurakunta
p. 050 595 1409 | tarja.soppi@evl.fi

Mira Helenius
asiakasohjaaja, Ikääntyneiden palveluneuvonta
p. 040 922 9213 | yhteys@ikaantyneidenpalveluneuvonta.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu