Hyvinvointialue perusti maakunnallisen veteraaniasiain neuvottelukunnan

Päijä-Hämeen hyvinvointialueen logo

Päijät-Hämeen hyvinvointialue on perustanut veteraaniasiain neuvottelukunnan, johon on valittu kymmenen edustajaa. Edustajat ovat Jaakko Heikinheimo Lahdesta, Kari Siljander Lahdesta, Risto Pilvinen Hollolasta, Hannu Rantala Lahdesta, Arja Rötkö Orimattilasta, Erkki Hokkanen Lahdesta, Reijo Juvonen Lahdesta, Seppo Sormunen Heinolasta, Pentti Löfgren Lahdesta ja Risto Halsti Lahdesta. Veteraanijärjestöt ovat nimenneet edustajat tehtävään.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue asetti neuvottelukuntaan ikääntyneiden asiakasohjauksen tulosaluejohtaja Corinne Soinin ja tulosyksikköpäällikkö Pirkko Heinosen kuntoutuksen tulosalueelta. Neuvoston sihteeriksi nimettiin toimistosihteeri Marika Karhu.

Jo aiemmin hyvinvointiyhtymässä on toiminut veteraaniasiain neuvottelukunta, mutta hyvinvointialueeksi siirtymisen myötä perustettiin maakunnallinen veteraaniasiain neuvottelukunta. Sen tehtävänä on sopia yhteistyössä maakunnallisen veteraaneille annettavien palvelujen kokonaisuudesta sekä kehittää veteraanien palveluja. Lisäksi neuvottelukunta voi edistää maakunnallisia veteraanietuuksia. Veteraaniasiain neuvottelukunta ei ole lakisääteinen, eikä neuvottelukunnan jäsenille makseta kokouspalkkiota.

Pidämme tärkeänä toimimista yhdessä veteraanien kanssa palvelujen ja palvelujen järjestämistapojen kehittämisessä. Näin varmistamme, että erityislainsäädännön myötä tulevat palvelut vastaavat veteraanien tarvetta, ikääntyneiden asiakasohjauksen tulosaluejohtaja Corinne Soini kertoo.

Aluehallitus vahvisti neuvottelukunnan perustamisen kokouksessaan maanantaina 6. maaliskuuta

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu