HUOMIO! Lintuhoitola on väliaikaisesti SULJETTU!

Lintuhoitolaan tuodussa luonnonvaraisessa lintupotilaassa on todettu eläintautiepäilynä lintuinfluenssa. Huonokuntoinen varpushaukka löytyi Hollolasta, ja toimitettiin Ruokavirastoon tutkittavaksi. Lintupotilas on ollut hoidossa rakennuksessa, johon yleisöllä ei ole pääsyä.

Lintuinfluenssan leviämisen estämiseksi pääsyä lintuhoitolan alueelle rajataan, jotta linnuille vaarallinen tauti ei pääse leviämään esimerkiksi lemmikkikanoihin tai muuhun siipikarjaan. Hoitolaan ei lainkaan oteta tällä hetkellä hoidettavia lintuja, mutta puhelinneuvonta pysyy päällä.

Hoitolan linnuista otetaan tämän viikon aikana Ruokaviraston kanssa yhteistyössä testit, jonka jälkeen tiedämme enemmän sekä viruksesta että jatkotoimenpiteistä.

Toimimme viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Tiedotamme heti, kun tiedämme enemmän. Meidän alue on nyt rajattu aidoin ja väliaikaviritelmin ja kyltitetty tekstillä: ”Lintuhoitola on viranomaismääräyksellä suljettu väliaikaisesti luonnonvaraisen lintupotilaan eläintautiepäilyn (lintuinfluenssa) vuoksi.

Lisätietoa

Tuuli Salmi
lintuhoitolan päällikkö (8-16)
+358 50 5951 416

Tai

Lintuhoitolan päivystys
+358 50 5951 415 (16-22)

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu