Heinolan uimarannoilla on ollut useita vaaratilanteita – uimataidottoman lapsen mukana oltava aina aikuinen valvoja

Lapset Heinolan Kylpylän uimarannalla

Heinolan Kylpylän uimarannassa on alkukesänä ollut jo useita läheltä piti -tilanteita. Rannalla on ollut paljon lapsia, joiden uimataito ei ole vielä riittävä itsenäiseen uimiseen. Uimataidottoman lapsen mukana on oltava aina aikuinen henkilö mukana valvomassa.

Pohjoismaisen uimataidon määritelmän mukaan uimataitoinen on henkilö, joka pudottuaan syvään veteen niin, että pää käy veden alla ja päästyään pinnalle ui yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50 metriä selällään.

Heinolan koulu-uinneissa käyneistä neljäsluokkalaisista 81 %: lla on 50 metrin uimataito. Paljon on siis neljäsluokkalaisia oppilaita, joiden uimataito ei ole riittävä yksin uimarannalla uimiseen.

– Jos lapsi lähtee uimarannalle yksin, hänen tulee olla ehdottomasti uimataitoinen. Lisäksi vanhempien tulee arvioida, osaako lapsi toimia vastuullisesti rannalla, sanoo liikunnan palvelupäällikkö Maria Kaikkonen.

Järvivedet ovat Päijät-Hämeessä edelleen korkealla, ja sen seurauksena rannoilla on erittäin voimakkaita virtauksia. Tämä aiheuttaa kaikenikäisille yllätyksiä vedessä. Kaikkonen kannustaa edelleen kuitenkin uimaan:

– On hyvä, että käydään paljon uimassa. Tämä on ehdottomasti parasta kesäviihdettä helteillä. Muistetaan kuitenkin pitää uimataidottomat lapset lähettyvillä – näin uimataito pääsee kehittymään turvallisessa ympäristössä.

Lisätietoja

Maria Kaikkonen
Liikunnan palvelupäällikkö
p. +358447978570 | maria.kaikkonen@heinola.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu