Heinolan uimahalli avataan arviolta 3.1.2024

Heinolan uimahalli

Heinolan uimahallin allasosasto on suljettu arviolta 3.1.2024 asti isosta altaasta otetusta näytteestä löytyneen Pseudomonas aeruginosa bakteerin vuoksi. Halli on suljettu torstaina 14.12. klo 18, jonka jälkeen uima-allasvedet on tehokloorattu.

Bakteeri kulkeutuu uimahallin tiloihin ihmisten mukana. Tästä syystä huolellinen peseytyminen ennen altaaseen menoa on erittäin tärkeää. Uimahallissa on havaittu, että peseytyminen on selkeästi vähentynyt ja moni peseytyy vain lähtiessä. Parranajo ja jalkojen raspaus eivät kuulu uimahalliin.

Uimahallin kaikki altistuneet pinnat ja välineet puhdistetaan tehokkailla pesuaineilla, desinfioidaan ja tämän jälkeen pinnat kuivataan. Vesinäytteiden tulokset tulevat loppuviikosta 51. Pintapuhtausnäytteitä on otettu useasta paikasta ja näiden osalta tulokset tulevat loppuvuoteen mennessä. Uimahallin aukeamisesta tiedotetaan 2.1.2024. Uimahalli aukeaa aikaisintaan siis 3.1.2024.

Pseudomonas-bakteerit ovat yleisiä ympäristössä, mutta allasvesiasetuksen mukaan kyseistä bakteeria ei saa esiintyä uima-allasvedessä. Lastenaltaassa, porealtaassa ja terapia-altaassa ei todettu Pseudomonas aeuruginosa – bakteeria.

Pseudomonasten taudinaiheuttamiskyky on heikko, joten ne ovat yleensä vaarattomia ja voivat aiheuttaa infektioita lähinnä henkilöillä, joilla on muusta syystä heikentynyt vastustuskyky. Pseudomonas aeruginosa -bakteeri voi aiheuttaa heikentyneen vastustuskyvyn omaaville henkilöille esimerkiksi haava-, silmä-, virtsatie-, suolisto- tai hengitystietulehduksen. Mikäli epäilet sairastuneesi uimaveden välityksellä, ole yhteydessä Heinolan sote-keskukseen.

Uintivälineet on hyvä pestä 60 asteessa tai desinfioivalla pesuaineella. Tärkeintä on kuivata kaikki uimavälineet kunnolla, koska bakteeri ei elä kuivassa.

Uimahallin alakerran tilat; kuntosali ja peilisali ovat normaalisti käytössä.

Uimahallin kassa on avoinna ke 27.12. ja to 28.12. klo 12–18.30. Muistathan, että voit käyttää tänä vuonna vanhenevat Smartum, Epassi ja Edenred henkilöstöedut uinti- ja kuntosalimaksuihin. Uimahalli on suljettuna 2.1.2024.

Lisätietoja

liikuntapalvelujohtaja
Maria Kaikkonen
044 797 8570
maria.kaikkonen@heinola.fi

tai

terveydensuojeluinsinööri
Pirjo Takku
044 480 1143
pirjo.takku@hollola.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu