Linjalta 70A lopetetaan yksi vuoro: auto siirtyy lisäautoksi ruuhkaisille lähdöille

Lapset bussissa

Linjan 71 arkiaamun lähdöillä Lahdesta Heinolaan on ollut talvella tiettyinä viikonpäivinä reilusti matkustajia. Ruuhkautuneet vuorot ovat vaikeuttaneet vuoron pysymistä aikataulussa, ja myöhästely on hankaloittanut oppilaiden ehtimistä kouluun.


Lahden seudun liikenne on pohtinut asiaan ratkaisua yhdessä Heinolan kaupungin ja liikennöitsijän kanssa. Ratkaisuksi on valittu kustannustehokkain vaihtoehto. Linjalta 70A Tommola-Kaivokatu-Kauppatori poistetaan klo 7.05 Tommolasta Lahteen lähtevä vuoro, ja auto siirretään lisäautoksi ruuhkaisille linjan 71 vuoroille.


Linja 70A on uusi, tammikuussa liikennöinnin aloittanut moottoritietä pitkin Lahden Kauppatorille ajava linja. Nyt lopetettavalla klo 7.05 Tommolasta (klo 7.20 Kaivokadulta) lähtevällä vuorolla on ollut keskimäärin kuusi matkustajaa. Lopetettavan vuoron matkustajat voivat siirtyä käyttämään esimerkiksi linjan 70 klo 6.50 Tommolasta (7.05 Kaivokadulta) lähtevää vuoroa. Linja 70 ajaa Lahdessa Kauppatorin sijaan Matkakeskukselle ja Päijät-Hämeen keskussairaalalle.


Vapautuva auto tulee linjan 71 ruuhkaisille aamuvuoroille välille Myllyoja-Opintie (Salpaus) lisäautoksi. Auto aloittaa Myllyojan koulun pysäkiltä n. klo 7.22 ja klo 8.22. Lisäauto ei näy reittioppaan ajoneuvoseurannassa.


Muutos otetaan käyttöön heti, kun 7.-9.-luokkalaisten etäkoulu Heinolassa päättyy eli tämänhetkisen tiedon mukaan tiistaina 6.4.2021. Jos etäkoulu jatkuu, ei tarvetta lisäautollekaan ole.

Lahden seudun liikenteessä maskipakko

Lahden seudun liikenteessä on toistaiseksi voimassa oleva velvoite kasvomaskin käyttöön. Jokaisen yli 12-vuotiaan matkustajan tulee käyttää kasvomaskia Lahden seudun liikenteessä matkustaessaan. Maskipakko ei koske sellaisia matkustajia, jotka eivät terveydellisen esteen vuoksi voi kasvomaskia käyttää.


Matkustajia on etäsuositusten vuoksi maaliskuussa ollut yli puolet vähemmän kuin normaalisti, joten matkustusmääriä ei ole ainakaan toistaiseksi seudulla rajoitettu.
Ajantasainen tieto koronatilanteen vaikutuksista löytyy Lahden seudun verkkosivujen päivittyvästä tiedotteesta Koronan vaikutukset joukkoliikenteeseen – Lahden Seudun Liikenne (lsl.fi).

Lisätietoja

Harri Kuivalainen
Teknisen toimen johtaja,
p. +358447976907 | harri.kuivalainen@heinola.fi

Ari Matteinen
Rakennuspäällikkö
p. +358500497251 | ari.matteinen@heinola.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu