Heinolan peruskoulujen ja musiikkiopiston Kuoropolku lukion liikuntasalissa 25.5.2023

Musiikkiopiston soittajat ja lasten kuoro taustalla. Edustalla kapellimestari selin yleisöön.
Torstaiaamun harjoituksissa katsottiin vielä seisomapaikat ja sisääntulo kuntoon. Tämän jälkeen alkoivat varsinaiset harjoitukset illan konserttia varten.

Heinolan kaupungissa aloitettiin ennen korona-aikaa Kulttuuripolku-hanke, jonka yhteydessä peruskoululaiset tutustuvat jokaisena lukuvuonna eri kulttuurin osa-alueisiin ja kulttuurin toimijoihin, joita kaupungissa toimii.

Neljännellä luokalla oppilaat tutustuvat musiikkiin Kuoropolku-produktion kautta. Kaikista kaupungin nelosluokkalaisista koottu kuoro esittää konsertissa itse valitsemiaan pop-kappaleita ja lastenlauluja, joita säestää Heinolan musiikkiopiston opettajista koostuva orkesteri, vahvistettuna muutamalla ulkopuolisella muusikolla.

Kuvassa viulisti ja nuottiteline.
Konsertti on jouduttu muutamaan otteeseen koronan vuoksi perumaan, mutta nyt se järjestetään ensimmäistä kertaa. Konsertti pidetään Heinolan lukion liikuntasalissa tänään torstaina 25.5. klo 18.

Tilaisuuteen ei valitettavasti pystytä ottamaan yleisöksi kuin kuorolaisten lähiomaisia lukion liikuntasalin yleisökapasiteetin vuoksi. Pelkästään kuorolaisia on 140 ja orkesterissa on 14 muusikkoa, joiden lisäksi konserttia on tekemässä n. 20 äänentoistosta ja valoista vastaavaa henkilöä.
Jousisoittajat soittavat viuluja ja selloa
Harjoituksissa kuultiin mm. Ellinooran ja Juha Tapion “Hiljaisii Heeroksii”-kappale.

Lisätietoja

Jori Vuorinen
Musiikkiopiston rehtori
+358500842113
 jori.vuorinen@edu.heinola.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu