Heinolan perhepuisto Bongarin alue kehittyy

Perhepuisto

Bongariin rakentuu tänä syksynä Parkourpuisto

Parkourpuiston suunnittelu lähti liikkeelle kahden koululaisen kuntalaisaloitteesta. Puistolle varattiin tälle vuodelle 50 000 euron rahoitus, joka täydentyi Aluehallintaviraston liikuntapaikkarakentamisen rahoituksella 75 000 euroon.

Parkourpuisto
Parkourpuisto

Parkourpuisto pitää sisällään mm. matalia tankoja tasapaino- ja tarkkuushyppelyyn sekä ylitystekniikoihin ja hyppyihin soveltuvia keskikorkuisia välineitä. Lisäksi puistossa on erilaisia seinäpintoja seinätekniikoita varten sekä välineitä erilaisia roikkumisliikkeitä varten.

Skeittipaikan investointirahaa esitetään vuodelle 2024

Alueen yhteyteen on suunniteltu myös skeittipaikka, jonka sijaintipaikka on urheilupuiston varressa yleisurheilupaikan pysäköintipaikan vieressä. Tavoitteena oli saada myös skeittipaikka rakennettua tämän vuoden lopussa, mutta sen rakentamisen kilpailutuksessa ei saatu yhtään tarjousta. Skeittipaikan rakentamisen investointirahaa esitetään ensi vuodelle ja sen rahoitus tullaan käsittelemään talousarviotyön yhteydessä.

Heinolan skeittipuisto
Skeittipuisto

Supin talojen kehittämissuunnitelma

Heinolan museot hakee yhdessä Lintuhoitolan kanssa ELYn ympäristökasvatuksen ja -valistuksen hankeavustusta Supin alueen kehittämiseksi. Avustushaku on syksyllä 2023, ja sitä voidaan hakea hankkeisiin, jotka tukevat kulttuuriympäristön kehittämistä sekä ympäristökasvatusta. Tarkoituksena on luoda Supin alueelle sen historiaa, korjausrakentamista ja luontoa esittelevä retki- ja näyttelykokonaisuus sekä oppimisympäristö, joka palvelee paitsi matkailijoita myös perusopetuksen ja päiväkotien ympäristökasvatusta.

Bongari avoinna myös elokuussa

Liikennepuisto ja kahvila ovat avoinna 6.8. asti ma–to klo 10–18 ja pe–su klo 10–16. Elokuun loppuun liikennepuisto ja kahvila ovat arkisin kiinni ja lauantaisin sekä sunnuntaisin avoinna klo 10–16. Pumptrack ja nuorten kontti ovat käytössä joka päivä klo 22 asti. Peräkonttikirppis järjestetään 13.8. klo 10–14. Myyjille ei ennakkoon paikkavarauksia, eikä paikkamaksua.

Perhepuiston kehittäminen lähti liikkeelle kuntalaisten toiveista. Alueelle toivottiin liikennepuistoa, pumptrack-rataa ja skeittipaikkaa sekä vapaita hengailu- ja harrastuspaikkoja. Lisäksi toivottiin väriä, puistoa ja tuoksuja. Liikennepuisto rakentui alueelle talkoilla 2020. Pumptrack-rata saatiin käyttöön keväällä 2022. Värit on huomioitu alueella mm. värikkäillä kalusteilla ja roskiksina. Vuoden 2023 alussa tehtiin nuorille oleskelukontti ja pieni kaistale puistoa. Puiston laajentamista on tavoite jatkaa lähivuosina.

Alueesta on kehittynyt Heinolan yksi perheiden suosituimpia matkailukohteita, joka täydentää jo ennestään tunnettua lintuhoitolaa.

Lisätietoja

www.heinola.fi/perhepuisto

liikuntapalvelujohtaja
Maria Kaikkonen
etunimi.sukunimi@heinola.fi
044 797 8570

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu