Heinolan matkailulle kunniaa Matkamessuilla

Suomen matkailualan liitto SMAL, SUOMA ry sekä TAK Research ovat vertailleet eri kuntia, seutukuntia sekä maakuntia keskenään kuudetta kertaa vuonna 2023. Myös Visit Finland on jälleen mukana pandemian aiheuttamien poikkeusvuosien jälkeen. Alueet on laitettu paremmuusjärjestykseen seuraavien kriteerien perusteella:

1) Rekisteröityihin majoitusliikkeisiin saapuneiden vieraiden määrän kehitys

2) Matkailijoiden viipymän kehitys

3) Lomamatkailijoiden yöpymisten määrän tasainen jakautuminen eri kuukausille (sesonkivaihteluiden vähäisyys)

4) Majoitusmyynti asukasta kohden.

Käynnissä olevilla matkamessuilla vuoden matkailualueena palkittiin Rovaniemi, toiseksi tuli Heinola ja kolmanneksi Tampere. Rovaniemi sai vertailussa 78,4 pistettä 100:sta mahdollisesta. Heinola sai 78 pistettä ja kolmanneksi tullut Tampere 75 pistettä. Näin ollen kilpailu voitosta oli todella tiukka, eron Rovaniemen ja Heinolan välissä ollessa ainoastaan 0,4 pistettä.

Heinolan kaupungin kulttuurisihteeri Saija Jäppinen arvostaa menestymisen kisassa korkealle.

– Heinola on podiumilla kiistatta kovassa seurassa, kun seurana ovat Rovaniemi ja Tampere. Sijoitus osoittaa konkreettisesti Heinolan vetovoiman kasvua ja tämä antaa uutta tarmoa käynnistyneeseen matkailuvuoteen 2024, Jäppinen iloitsee.

Syitä vetovoiman kasvuun Jäppinen näkee useita.

– Heinolan matkailualan yrittäjissä on jo pidemmän aikaa ollut hyvää pöhinää. Suomen Urheiluopisto vierumäellä on kovassa nosteessa, jota tänä vuonna alueelle valmistuva kylpylä entisestään lisää. Koko maakunnan matkailun edistämisessä Visit Lahti on tehnyt hyvää työtä, josta osoituksena alueellemme saadut suurtapahtumat, Jäppinen toteaa.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu