Heinolan lintuhoitolan lintuinfluenssanäytteet negatiivisia

Keltainen lintu orrella

Etelä-Suomen AVI:lta on tänään tullut ilmoitus, että kaikki Heinolan lintuhoitolassa viime viikolla otetut lintuinfluenssanäytteet ovat negatiivisia. Näytteitä otettiin petolintutalossa elävistä linnuista sekä kahdesta tarkastelujaksolla menehtyneestä ja lopetetusta luonnonvaraisesta lintupotilaasta.

Lintuhoitolassa menehtyi toukokuun lopussa varpushaukka, jossa todettiin Ruokaviraston tutkimuksissa H5-tyypin lintuinfluenssa. Lintuinfluenssan leviämisen estämiseksi lintuhoitolan toimintoja rajoitettiin välittömästi viranomaismääräyksellä ja vain puhelinneuvonta on jatkunut normaalisti koko kesäkuun alun.

Negatiiviset tulokset tarkoittavat sitä, että lintuhoitolassa voidaan siirtyä viranomaisten ohjeiden mukaisiin käytänteisiin rajoitusten purkamiseksi. Ensi viikon aikana tehdään AVI:n ja Ruokaviraston saneeraussuunnitelman mukaiset monivaiheiset puhdistus- ja desinfiointitoimenpiteet, joissa kuluu useampi päivä. Toimenpiteiden jälkeen tilat myös vielä tarkastetaan viranomaisten taholta ja vasta sen jälkeen ovet voidaan avata niin yleisölle kuin potilaillekin. Lintuhoitolan henkilökunnalle ja viranomaisille toivotaankin työrauhaa. Hoitolasta luvataan, että kaikki tekevät parhaansa saadakseen ovet auki ja toiminnan palaamaan normaaliksi. Asiasta tiedotetaan lisää, kunhan aikataulu on selvillä.

Lintujenhoitajien päivystyspuhelin on todella kiireinen poikasiin ja muihin lintupotilaisiin liittyvistä kysymyksistä johtuen. Jos sinulla on kysyttävää lintuinfluenssatapaukeen liittyen, ota yhteyttä virka-aikaan lintuhoitolan päällikköön (050 5951 416 tai tuuli.salmi@heinola.fi).

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu