Heinolan kaupunki palkkasi n. 100 kesätyöntekijää

Heinolan kaupunki palkkasi tänäkin vuonna kesätyöntekijöitä eri toimialoille. Hakemuksia saapui kaikkiaan 221 kappaletta, ja työpaikan sai n. 100 hakijaa. Eniten kiinnostusta herättivät lintuhoitola ja kesäteatteri, vähiten hakemuksia tuli huolto- ja siivouspalveluihin.

Työllisyyskoordinaattori Tero Auvisen mukaan hakijoiden taso oli hyvä: “Saimme tosi paljon hyviä hakemuksia. Suurin osa oli selkeästi nähnyt vaivaa hakemuksen kirjoittamiseen.”

Ensi kesän hakua varten Auvinen vinkkaakin, että työhakemukseen panostaminen todella kannattaa: “Hyvällä hakemuksella on valtava merkitys työpaikan saamisen kannalta. Lisäksi työhakemuksen kirjoittaminen on taito, jota tarvitaan myös tulevaisuudessa ja työelämään siirtyessä.”

Suuri osa kesätyöntekijöistä aloittaa pestinsä kesä–heinäkuun vaihteessa, mutta mm. viherpalveluissa työt ovat lähteneet jo hyvään vauhtiin. Tavoitimme Hannan ja Helmiemilian kommentoimaan ensimmäisen työviikon tunnelmia.

Hanna Lindqvist, puistotyöntekijä

“Olen Hanna, ja olen asunut Heinolassa koko ikäni. Aloitan syksyllä Heinolan lukiossa kolmannen luokan. Aloitin Heinolan kaupungilla kesätyöt heti loman alettua eli 7.6.

Työskentelen viherpalveluilla kuukauden ajan. Halusin tälle kesälle ulkotyön ja vaihtelua aikaisempiin kesätyöpaikkoihin. Fiilikset työstä näin ensimmäisen työviikon jälkeen ovat positiiviset. Sää on ollut hyvä, myös vaihtelevat työympäristöt ovat plussaa. Olen saanut hyviä ohjeita. Työkaverini ovat mukavia, ja heidän kanssaan työ sujuu tehokkaasti yhdessä tehden. Työtehtäviini kuuluu puistoalueiden siistiminen ja rikkaruohojen kitkeminen. Kesätyön ainoana miinuksena on ollut suuret määrät hyttysiä, toisaalta niihin alkaa jo pikkuhiljaa tottua. Toivon, että lämpimät säät jatkuvat koko kesän.”

Helmiemilia Malin, kirjastotyöntekijä

“Olen Helmiemilia Malin, 16-vuotias lukiolainen. Aloitin kesätyöni kaupunginkirjastossa heti kesälomalle jäätyäni tämän viikon alussa. Ensifiilikset työpaikasta ovat oikein hyvät! Olen mielestäni päässyt nopeasti töiden pariin, ja työtehtävät ovat olleet mukavia. Sopeutumista on helpottanut se, että olen myös aiemmin työskennellyt kirjastossa yläasteen TET-jaksolla. Monet työtehtävät olivat siis jo entuudestaan tuttuja.

Töiden puolesta toivon, että saan tehdä erilaisia tehtäviä monipuolisesti ja samalla tutustua uusiin ihmisiin. Kirjastolla voin oppia paljon monista asioista, ja kesätyön päättyessä olen varmasti monta kokemusta rikkaampi. Muun elämän puolesta odotan kesän ajalta, että pääsen juoksemaan sekä urheilemaan mahdollisimman paljon ja terveenä. Toivottavasti aikaa jää myös kirjallisuuteen tutustumiseen, rentoihin iltoihin järvellä, vaelluksiin ja muuhun luonnossa liikkumiseen. Kesä on parasta aikaa tehdä asioita ulkoilmassa. 

Kaupunginkirjastolla työtehtäviä on laidasta laitaan. Päivä alkaa aina palautetun aineiston lajittelemisella ja hyllyttämisellä kirjaston ollessa vielä suljettuna. Lisäksi esimerkiksi kaapitan lehtiä lehtisalissa, merkkaan poistokirjoja ja teen muita pienempiä yksittäisiä tehtäviä. Tämän kesän urakkana on alakerran hyllyjen pyyhkiminen, jota teen päivittäin vähän kerrallaan. Olen myös päässyt auttamaan asiakaspalveluun.”

Lisätietoja

Tero Auvinen
Työllisyyskoordinaattori
p. +358447694250 | tero.auvinen@heinola.fi

Tuija Nokelainen
Toimistosihteeri
p. +358447350042 | tuija.nokelainen@heinola.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu