Heinolan kaupunki mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa

Yle järjestää keväällä 2023 Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Kampanja on käynnissä 13.4.–14.6.2023 klo 20 asti. Lisätietoa Ylen sivuilta.

Heinolan kaupunki kantaa kortensa tähän roskapussikasaan osallistumalla henkilöstön työhyvinvointipäivänä 8.5.2023 tapahtumaan sekä aktivoi heinolalaiset koulut ja varhaiskasvatusyksiköt mukaan kampanjaan. Kaupungin toiminta keskittyy toukokuulle.

Kaupunki järjestää keräystarvikkeita mahdollisuuksien mukaan lainattavaksi myöhemmin ilmoitettavasta paikasta.

Näin voit osallistua

Jokainen voi myös osallistua vaikka iltakävelyllä ottamalla kotoa muovipussin, koolla ei väliä, ja kumihanskat sekä keräämällä kävelyreitin varrelle osuvia roskia. Jokainen voi punnita kerätyt roskat itse. Roskat voi laittaa taloyhtiön tai oman talouden roska-astiaan. Kaupunki ei ole järjestänyt yhteistä roskien keräyspaikkaa. Heinolan kaupunki kannustaa myös paikallisia yrityksiä viettämään esimerkiksi keväisen työyhteisöpäivän luonnossa osallistumalla kampanjaan.

Miljoona roskapussia -kampanjan roskalaskuri on nyt avattu yle.fi/miljoonaroskapussia ja väärinkäytösten aiheuttamat virheet on korjattu. Yle pahoittelee väärinkäytösten aiheuttamaa haittaa. Jotta väärinkäytökset voidaan estää jatkossa, on roskapussien kirjaaminen laitettu tunnistautumisen taakse. Roskien ilmoittajan on siis ensin luotava itselleen Yle Tunnus, jotta roskapussien määrän voi ilmoittaa laskuriin. Muistathan valita Heinolan roskien keräyskunnaksi. Ohjeet Yle Tunnuksen luomiseen löytyvät täältä: https://yle.fi/aihe/yle-tunnus.

Jos laskurin käytöstä on kysyttävää, lähetä viesti osoitteeseen miljoonaroskapussia@yle.fi

Tunnistautumisen vaatimus saattaa vähentää joidenkin ihmisten intoa roskalaskurin käyttöön. Ei kuitenkaan anneta periksi! Tärkeintä on, että roskia kerätään ympäristöstä ja ehkä monet saavat tästä kampanjasta kipinän roskien keräämiseen tulevaisuudessakin. 

Iloa ja reipasta mieltä roskien keräilyyn!

Tässä vielä Yle Mixin tekemä video roskien keräämisestä.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu