Heinolan kaupunki harjoittelee väestönsuojelua HÄME21-valmiusharjoituksessa 24.–25.11.2021

Heinolan kaupunki on mukana Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämässä HÄME21-valmiusharjoituksessa. Harjoituksen teemana on tänä vuonna väestönsuojelun kehittäminen.

Valmiusharjoituksen aktiivinen harjoitusvaihe on 24.-25.11.2021. Päijät-Hämeessä harjoitus keskittyy ensimmäisenä päivänä hybridivaikuttamisen eri ilmiöihin ja toisena päivänä väestön siirtoon liittyviin kysymyksiin ja järjestelyihin. Harjoituksen tavoitteena on vahvistaa siihen osallistuvien organisaatioiden johtamista myös poikkeusoloissa, parantaa tilannetiedon jakamista sekä kehittää viestintää ja viranomaisyhteistyötä.

Heinolan kaupungin organisaatiosta harjoitukseen osallistuu 18 henkilöä. Harjoituksen ydinporukka koostuu henkilöistä, jotka kuuluvat häiriö- ja erityistilanteiden johtoryhmään.

Lisäksi harjoituksessa ovat mukana alueen kaikki kunnat, Phhyky, pelastuslaitos, puolustusvoimat, poliisi ja Yle Häme sekä joukko alueellisia huoltovarmuuskriittisiä organisaatioita. Myös Päijät-Hämeen turvallisuus- ja valmiustoimikunta osallistuu harjoitukseen alueellisen tilannekuvan tuottajana. Yhteensä harjoituksessa on mukana noin 50 eri toimijaa.

Voit seurata Heinolan kaupungin sekä muiden harjoitukseen osallistuvien organisaatioiden päivityksiä sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #HÄME21.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu