Heinolan kaupunki haastaa asukkaansa liikkumaan omin hevosvoimin – mobiilisovellus kannustaa voittamaan sähköpyörän

Kaupunkilaiset liikkuvat

Heinolan kaupunki haastoi Lahti – Euroopan Ympäristöpääkaupunki 2021 -innovaatiokilpailun osallistujia miettimään, miten polkupyöräilyä voidaan edistää kotikaupunkimme työmatkaliikenteessä. Kilpailun voitti Moprim Oy, jonka kehittämä mobiilisovellus mahdollistaa oman liikkumisen määrän ja hiilijalanjäljen seurannan.

Heinola liikkuu – yhteisöllinen mobiilisovellus

Moprim Oy:n saama palkintorahoitus on mahdollistanut MOPRIM Move Together – Liikutaan Yhdessä -mobiilisovelluksen, josta on Heinolan tarpeisiin räätälöity Heinola liikkuu -projekti, joka starttaa 8.10.2021.

Heinola liikkuu -sovelluksen tarkoitus on tukea Heinolan asukkaita lisäämään paitsi työmatkapyöräilyä myös yleisesti herättää yksilöä miettimään oman liikkumisen määrää sekä oman liikkumisensa hiilijalanjälkeä. Projektin avulla kaupunki saa myös arvokasta tietoa siitä, miten paljon erilaisia liikkumisvälineitä ja reittejä käytetään. Käyttäjien paikkatiedot ovat anonyymeja.

Liittymällä Heinola Liikkuu -yhteisöön pääset seuraamaan, miten sinun kartuttamasi kilometrit sijoittuvat suhteessa muihin heinolalaisiin ja mikä tärkeintä, miten itse liikut. Ja jos tämä ei vielä motivoi, niin ehkä sitten arvontapalkintomme sähköpyörä pistää jalkasi liikkeelle. 

Heinola liikkuu -mobiilisovellus havainnollistaa liikkumisesi kokonaisuuden

Mobiilisovellus mittaa käyttäjänsä kaiken liikkumisen eri liikkumismuodoilla. Sovellus visualisoi kuljetut matkat sekä eri liikkumismuodot, sekä käytetyn ajan ja hiilijalanjäljen monilla eri tavoilla. Eri liikkumismuodot automaattisesti tunnistava sovellus mittaa niin pyöräiltyjä, juostuja kuin käveltyjä kilometrejäsi. Lisäksi kännykkäsovellus laatii jokaiselle käyttäjälleen oman henkilökohtaisen liikkumisprofiilin ja liikkumisen hiilijalanjäljen.

Lataa Moprim Move Together -sovellus älypuhelimeen

Heinolan asukkaat voivat nyt ladata sovelluskaupasta Moprim Move Together -kännykkäsovelluksen ja liittyä mukaan Heinola liikkuu -yhteisöön.

Mobiilisovellus on hankkeen puitteissa käytössä elokuun 2022 loppuun asti. Käyttökokemuksien ja -asteen perusteella teemme ratkaisut mobiilisovelluksen jatkosta hankkeen päättymisen jälkeen.

Kerrytä liikuntakilometrejä vähintään 100 km 31.8.2022 mennessä ja olet mukana sähköpyörän arvonnassa

Mobiilisovellus kannattaa käyttöönottaa mahdollisimman pian. Kaikki ne, ketkä ovat ehtineet kerryttää liikuntakilometrejä vähintään 100 kilometriä 31.8.2022 mennessä, osallistuvat sähköpyörän arvontaan. Arvonta suoritetaan 2.9.2022.

Yhteisöllinen mobiilisovellus kannustaa ja motivoi liikkumaan. Tuloslistaa seuraamalla näet eniten aikaa kävelyyn, juoksuun, pyöräilyyn tai hiihtoon edellisen kahden viikon aikana käyttäneet.  

Yrityksillä mahdollisuus perustaa oma yhteisö

Hankkeen rahoituksen puitteissa tarjoamme myös 10 yritykselle mahdollisuuden käyttöönottaa sovellus oman yhteisönsä käyttöön.

Yritykset voivat olla yhteydessä suoraan Petri Martikaiseen. Yritykset otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja

Petri Martikainen
Moprim Oy
p. 050 5500 666 | petri@moprim.com

Heikki Mäkilä
Heinolan kaupunki
elinvoimajohtaja
p. 044 769 4141 | heikki.makila@heinola.fi

Lue lisää sovelluksesta Moprimin verkkosivuilta.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu