Heinolan kaupunginmuseon kotiseutupodcast Uuno Kailaasta on julkaistu

Heinolan museoiden Meitin Heinola -podcastin ensimmäisessä jaksossa tarkastellaan 120 vuotta sitten syntyneen runoilija Uuno Kailaan perintöä ja merkitystä kotiseudullaan.

Jaksossa retkeilevät ja keskustelevat Heinolan museoiden museonjohtaja Terhi Pietiläinen ja kotiseudustaan ylpeä sekä myös paikallisista kotiseutuyhdistyksistä tuttu Mikko Hallikas. Haastateltavina ovat muun muassa tietokirjailija Marija Vantti, muusikko ja näyttelijä Vallu Lukka, Heinolan seurakunnan kanttori Ursula Auvinen sekä muita heinolalaisia. Podcastista selviää sekin, taipuuko Uuno Kailaan runous kuinka helposti räpiksi.

Podcastin tunnussävelet ovat Vallu Lukan käsialaa. Podcastin on leikannut ja äänityöt on tehnyt Sari Huhtilainen, joka opiskelee parhaillaan Koulutuskeskus Salpauksessa media-alaa.

Heinolan kaupunginmuseon uuden Made In Heinola -perusnäyttelyn teemojen täydentäjäksi ja keskustelun lisäämiseksi toteutetulle podcastille suunnitellaan parhaillaan jatko-osia. Podcasteissa käsitellään ajankohtaisia, elävän kulttuuriperinnön teemoja paikkakunnalta. Uusi jakso julkaistaan suunnitelmien mukaan seuraavan kerran alkusyksystä.

Lisätietoja

Terhi Pietiläinen
Museonjohtaja
044 5871469 | terhi.pietilainen@heinola.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu