Heinolan kaupungin toteuttaman ensimmäisen robottipuhelukokeilun vastausprosentti 31,4 % ylitti odotukset

Puhelin

Heinolan kaupunki toteutti helmikuussa 14.–25.2. ensimmäisen robottipuhelukyselyn laatuaan. Kyselyn tarkoituksena oli paitsi testata itse robottipuhelun avulla toteutettua kyselyn läpivientiä ja sen vastaanottoa asukkaissa, myös selvittää asukkaiden mielipiteitä kaupungin tarjoamista digitaalisista palveluista. Robottipuhelukokeilu tehtiin valtiovarainministeriön digikannustinrahan avulla ja yhteistyössä Most Digital Oy:n kanssa.

Kaiken kaikkiaan olemme erittäin tyytyväisiä robottikyselyn onnistumisesta ja hyvästä vastausprosentista, joka osaltaan henkii myös hyvää vastaanottoa tämänkaltaiselle toteutukselle myös vastaisuudessa. Tämä oli ensimmäinen kokeilu ja kaikki itse robottipuhelusta havainnoidut huomiot sekä asukkaiden palaute kaupungin digitaalisista palveluista kirjataan kirjoihin ja kansiin tulevaa kehitystyötä varten. Saimme kyselyn aikana myös palautteita, joista kävi ilmi, että robottipuhelu ei ollut niin toivottu ja sen vuoksi saattoi aiheuttaa stressiä tai muuten harmitusta. Kyselystä on luonnollisesti aina mahdollista kieltäytyä jatkossakin ja pahoittelemme osaltamme aiheuttamaamme mielipahaa. Kaiken kaikkiaan haluan välittää erityiskiitokset kaikille kyselyyn osallistuneille ja palautteita antaneille, kiittelee Hanna Hurmola-Remmi, hallinto- ja kehitysjohtaja.

Kyselyn toteutus

Puheluita soitettiin 14.– 25.02.2022 arkisin klo 10-18 ja viikonloppuisin klo 12-18. Robotille sai myös soittaa ja vastaajista itse soitti robotille 19 henkilöä. Puhelinnumeroita robotilla oli käsiteltävänään 8309, kyselystä tiedotettiin kaikille valituille tekstiviestillä. Robotti yritti tavoittaa vastaajaa kolmeen kertaan ennen luovuttamista ja se soitti yhteensä 19853 puhelua ja keräsi yksittäisiä vastauksia kuntalaisilta 21127 kpl. Loppuun saakka vastanneita oli 2610 henkilöä. Puhelukyselyn vastausprosentti oli 31.4%.

Kyselyn tulokset        

Lisätietoja

Hanna Hurmola-Remmi
hallinto- ja kehitysjohtaja, Heinolan kaupunki
044 780 1420 | hanna.hurmola-remmi@heinola.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu