Heinolan kaupungin henkilöstö keräsi roskia osana YLEn miljoona roskapussia -kampanjaa

Heinolan kaupungin henkilöstön, elinvoiman, tekniikan, lupa- ja valvonnan sekä yhteisten palveluiden, kevät tempaus järjestettiin ma 8.5.2023. Tempauksella osallistuttiin YLEn miljoona roskapussia -kampanjaan, joka jatkuu aina.

Siivouksen kohteena oli Rainion kaupungin osan takana olevat metsätiet sekä Pikijärventie ja siitä erkanevat tiet. Maastosta löytyi kerääjien suureksi ihmetykseksi sekalaista jätettä suuret määrät. Näytti siltä, että osa kaupunkilaisista on pitänyt aluetta kaatopaikkanaan. Siivouksen tuloksena löytyi mm. rakennusjätettä vessanpöntöstä levyihin ja listoihin, huonekaluja nojatuoleista sänkyihin, kodinelektroniikkaa mikroista imureihin, auton osia renkaista oviin sekä sekalaista rojua dvd-levyistä lasten turvaistuimiin. Tavarat siivottiin alueilta, joita kaupunkilaiset käyttävät luontoliikuntaan ja virkistykseen. Vielä jäi alueita siivoamattakin. Ne tullaan siivoamaan myöhemmin.

Roskapussit ja tavarat noudetaan kaupungin toimesta ja lajitellaan edelleen. Roskapusseja noiden isompien tavaroiden lisäksi kerääntyi 63 pussillista. Tempaukseen osallistui 29 kaupungin työntekijää.

Luonto ei ole näiden roskien paikka, meillä Heinolassa on kierrättäminen tehty varsin helpoksi. Heinolassa toimii Salpakierto Oyn Heinolan lajitteluasema https://salpakierto.fi/lajitteluasema/heinola/ sekä Kuusakoski Oyn Heinolan palvelupiste https://www.kierratys.info/Kuusakoskentie-5-Heinola-Kuusakoski-Oy-Heinola/

Suojelethan ainutlaatuista harjuluontoamme ja viet jätteet niille tarkoitettuihin keräyspisteisiin. Jätteet eivät kuulu luontoon vaan kierrätykseen.

Jokainen heinolalainen voi kerätä roskia katujen ja teiden varsilta sekä laittaa pussien lukumäärän YLEn kampanjaan https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia.

Päijät-Hämeen kunnatkirjatut roskapussit
Asikkala291
Hartola128
Heinola455
Hollola179
Iitti73
Kärkölä101
Lahti1674
Orimattila306
Padasjoki44
Sysmä145

Koko Suomessa tällä hetkellä kirjattu 92 756 kerättyä roskapussia.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu