Heinolan kaupungin ensimmäiset osbu-ideat menossa asukkaiden äänestettäviksi 1.–13.5.

Osallistuva budjetointi

Osbu pähkinänkuoressa

Osallistuva budjetointi (osbu) on toimintatapa, jossa asukkaat otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon. Taustalla on ajatus suorasta ja osallistuvasta demokratiasta, jossa asukkaat päättävät, miten kunnan käytössä olevia julkisia varoja käytetään. Monet kunnat ovat osbua onnistuneesti toteuttaneet ja nyt olemme kokeilemassa Osbua Heinolassa ja prosessi on edennyt jo äänestysvaiheeseen.

Heinolan kaupungin osbu-budjetti vuodelle 2022 on 50 000 € ja määräraha toistuu samansuuruisena vuosina 2023 ja 2024.

Ideointivaihe toteutettu – ideat valittu äänestykseen

Osallistuvan budjetoinnin, osbun, ideointivaihe (1.–18.3.) poiki asukkailtamme kaikkiaan 69 ideaa, joista yhteisessä työpajassa (6.4.) jatkojalostimme yhdessä asukkaiden kanssa kaikkiaan 10 äänestykseen tuotavaa ideaa. Nyt on siis vuorossa äänestysvaihe, jossa voit valita omasta mielestäsi parhaimmat ideat ja antaa äänesi yhdelle tai useammalle suosikillesi.

Äänestä sinun mielestäsi parasta osbu-ideaa 1.–13.5. klo 14 mennessä. Voit osallistua äänestykseen sähköisesti, puhelimitse tai paperisesti (kaupungintalo, kirjasto, uimahalli, Spotti). Vuoden 2022 osallistuvan budjetin toteutukseen viedään eniten ääniä saaneet ideat budjetin sallimmissa rajoissa (50 000 €/vuosi 2022).

Missä voin äänestää?

Sähköinen äänestyslomake ja muut ohjeet äänestykseen liittyen löytyvät kaupungin osbu-sivulta: www.heinola.fi/osbu. Arvomme kaikkien äänestäneiden kesken viisi Heinola-aiheista palkintoa.

Osallistuban budjetoinnin prosessikaavio

Lisätietoja

Hanna Hurmola-Remmi
hallinto- ja kehitysjohtaja
044 780 1420 | hanna.hurmola-remmi@heinola.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu