Heinolan arkistoprojekti mukana ammattilehti Failissa

Somekampanja #Arkistojen_aarteet on herättänyt kiinnostusta ei ainoastaan Heinolassa vaan myös tiedon- ja asianhallinnan sekä arkistoalan ammattilaisten piirissä valtakunnallisesti. Julkisuuden myötä tuli pyyntö/vinkki kirjoittaa Heinolan arkistoprojektista parin aukeaman juttu Faili-lehteen.

Faili on Suomen ainoa asiakirja- ja tiedonhallinnan ja arkistoinnin ammattilehti, julkaisija Liikearkistoyhdistys ry. Lehdessä on monipuolisesti kerrottu alan tapahtumista, ihmisistä ja ilmiöistä niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Failissa 4/2023 on esitelty Heinolan kaupungin arkistoprojektia teemalla ”Arkistojen aarteet kuosiin” ja pyritty monipuolisesti kertomaan, mitä kaikkea kaupungin arkistojen syövereissä on meneillään. Paljon onkin tapahtunut vuoden 2023 aikana: ohjeistuksia ajantasaistettu, luotu projektisuunnitelma kokonaisuuden hallintaan ja otettu kierrätysperiaatteella uusiokäyttöön tyhjänä seissyt monistamo, josta on tehty seulontahuone paperiasiakirjojen järjestelyä varten.

Heinolassa on satsattu jopa poikkeuksellisen hyvin sähköiseen arkistointiin ja asiointiin – ovathan nämä teemat myös kaupungin digitiekartan kärjessä. Lisäksi on huomattu, että kyse on laaja-alaisesta kokonaisuudesta, joka vaikuttaa koko kaupungin toimintaan. Hyvin hoidettuna on byrokratiakin sujuvampaa.

Pääset lukemaan Failin julkaiseman jutun tästä.ReakSpeaker Kuuntele kuvake

Lisätietoja

Mari Nurmia
Tiedonhallinnan asiantuntija
+358504055905
 Mari.Nurmia@heinola.fi

Annamari Sammalvehrä
Asiakirjahallinnon asiantuntija
+358447977090
 annamari.sammalvehra@heinola.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu