Heinolalainen Leevi Luoto lähtee yhtyeensä kanssa Euroopan kiertueelle – haluaa inspiroida keikkailusta kiinnostuneita nuoria julkaisemalla kiertueesta viikoittaista videoblogia

Leevi Luoto ja kitara
Leevi Luoto

Kiertue-elämästä kertova videoblogi tulee raottamaan ammattimaisen keikkailun saloja ja rikkomaan ennakkoluuloja  

Heinolalainen muusikko ja nuoriso-ohjaajaksi opiskeleva Leevi Luoto, 30, lähtee One Morning Left-bändinsä kanssa kattavalle Euroopan kiertueelle tulevana viikonloppuna. Kiertue on järjestetty yhdessä Electric Callboyn ja Blind Channelin kanssa. Leevi kuvaa reissulla videoblogia, jossa hän kertoo kiertue-elämästä. Videoblogi toteutetaan yhteistyössä Heinolan kaupungin ja Heinolan nuorisopalveluiden kanssa. Ensimmäinen Pleissiltä maailmalle -vlogi ilmestyy viikolla 16. Leeville Heinolan nuorisopalvelut on ollut tärkeässä roolissa alusta alkaen.

Aloitin keikkailun ja bänditoiminnan noin 14-kesäisenä Heinolan nuorisopalveluiden avulla. He järjestivät tuolloin bändi-iltoja vanhalla Pleissillä. Ne kokemukset ja oppi ovat toimineet mittaamattoman arvokkaana ponnahduslautana sekä pohjana nykyhetkeä ajatellen! Pleissin bändi-illoista olen päätynyt soittamaan bändieni kanssa festareille ja klubeille ympäri maailmaa, hän kertoo.

Tulevan Euroopan kiertueen keikoista käytännössä kaikki ovat loppuunmyytyjä. Osaan saleista mahtuu lähemmäs 6 000 katsojaa. Vaikka kiertue tulee pitämään Leevin kiireisenä, on hän innoissaan vloggaamisesta. Tarkoituksena on tuottaa pari lyhyttä videota joka viikko.

Tulevien vlogien avulla haluan rikkoa vanhoja stereotypioita ja ennakkoluuloja siitä, että millaista elämä kiertueella on. Tarkoitus on myös inspiroida heinolalaisia keikkailusta kiinnostuneita nuoria! Teininä olisin antanut mitä vaan päästäkseni näkemään vastaavaa materiaalia ja se onkin nuorisotyöllisesti syy siihen, että miksi haluan tämän tehdä. Tarkoitus on tuoda ilmi se kaikki, mitä itse teini-ikäisenä olisin halunnut tietää kiertue-elämästä, yhdistettynä tietenkin kiinnostukseen nähdä paikallisia muusikoita isossa maailmassa, Leevi summaa.

Hypa Hypa European Tour käynnistyy Pariisista 16.4. Yli kuukauden mittainen kiertue päättyy Saksan Saarbrückeniin 28.5.2022.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu