Heinolalainen Kusmiku valmiina European Street Food Awards 2022 -finaaliin

European Street Food Awards logo

Heinolalainen Kusmiku voitti European Street Food Awards 2022 -osakilpailun Lahdessa 24.9.2022 Karjalanrieska -annoksellaan. Annos perustuu perinteisiin suomalaisiin makuihin; karjalanpaistilihaan, perunaan, porkkanaan, puolukkaan ja persiljaan katuruokatyyliin tarjoiltuna. Lahdessa katuruokaherruudesta kilpaili 12 joukkuetta, joiden tarjonta vaihteli tacoista burgereihin ja thai currysta lohirulliin. Lisäksi Kusmiku vei neljä muuta kategoriaa: Lehdistön suosikki, Kotiuskottava katuruoka, Erikoisin annos ja Innovatiivisin tuote.

Kutsuttuna Lahdessa oli koko suomalaisen katuruoan parhaimmisto. Paikallaolijoista kenties isoimmat toimijat olivat JJ’S BBQ, Social Burgerjoint, Buli ja The Van. Tosi paljon oli jengiä tapahtumassa. Odotusarvo ylittyi moninkertaisesti ja reilusti yli kymmenen tuhatta asiakasta vieraili alueella. Yleisön palaute oli alusta asti huikeaa. Moni palasi takaisin kertomaan, että söi elämänsä parhaan ruoka-annoksen, toteaa Kusmikun Miku Leppälä.

Oliko kilpailussa aikaa maistaa muiden kilpakumppaneiden annoksia?

Valitettavasti ei ehditty testaamaan mitään. Koko katuruokaskenessä on tosi hyvä keskinäinen meininki ja oli kyllä tarkoitus maistella, mutta kun asiakkaita riitti kaikilla niin ei vaan ehtinyt. Huikeeta oli se, että kun voittomme ratkesi, niin suurimmat kannustukset saatiin kollegoilta! Miku kommentoi.

European Street Food Awards -finaali järjestetään Münchenissä Saksassa 7.-9.10.2022. Suomen lisäksi finaaliin osallistuvat Bulgaria, Islanti, Iso-Britannia, Italia, Kypros, Latvia, Norja, Puola, Ruotsi, Saksa, Skotlanti, Sveitsi, Tanska ja Wales. European Street Food Awards on osa maailman suurinta katuruokakilpailua. European Street Food Awardsin perustaja on palkittu brittiläinen ruokavaikuttaja Richard Johnson. Katuruoan suosio kasvaa koko ajan, genre puhuttelee niin ammattilaisia kuin kotikokkejakin ja ennen kaikkea kuluttajia aitoudelle, ruokailunautinnon helppoudella ja epämuodollisuudellaan.

Me lähdetään kovalla sykkeellä Saksaan edustamaan suomalaista ruokakulttuuria, mutta ennen kaikkea rakasta kotikaupunkiamme Heinolaa sekä koko Päijät-Hämettä, Miku kertoo.

Menestyksen salaisuuden Miku Leppälä toteaa olevan se, että tehdään rehellistä ruokaa kotimaisista raaka-aineista kunnioittaen niiden makua. Lisäksi Miku mainitsee heinolalaisuuden olevan tärkeä elementti Kusmikulle yrityksenä.


Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu