Heinolan valtuuston 22.1.2024 päätöstiivistelmä

Valtuustosali, mikrofonit

Asiat

1 Helena ja Minna Syrjälän lahjoitusrahaston sääntöjen päivittäminen 1.1.2024 lukien
2 Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen vuosineuvottelujen 2023 toteutuminen ja tulos
3 Liikkuva Päijät-Häme 2030, Päijät-Hämeen liikkumisohjelma
4 Lausunto Valtionvarainministeriölle koskien erityistä kuntajakoselvitystä, Pertunmaan kunta
5 Keskeneräiset kuntalais- ja valtuustoaloitteet 2023
6 Ilmoitusasiat
7 Aloitteet

Valtuusto päätti asiat 1-3 sekä 5-7 ehdotusten mukaisesti yksimielisesti.

Asian 4 osalta eli kuntajakoselvitystä koskien valtuutettu Erkkilä teki valtuutettu Kekkosen kannattamana seuraavan vastaesityksen kohdan 1 osalta: valtuusto toteaa lausuntonaan valtiovarainministeriölle, että Heinola osallistuu kuntajakoselvitykseen ja että varsinaiseen mahdolliseen kuntaliitokseen Heinola ottaa kantaa myöhemmin.

Kohdan kaksi osalta Erkkilä ei tehnyt muutosesitystä, mutta vastaesityksessään otti kantaa myös maakuntaan eli esitti vastaesityksessään kohdaksi kolme, että Heinola esittää kannanottonaan, että Heinola pysyy jatkossakin osana Päijät-Hämeen maakuntaa. Asiasta äänestettiin kohdan yksi osalta ja äänin 40-3 hyväksyttiin kaupunginhallituksen esitys asiassa. Valtuusto kuitenkin päätti yksimielisesti lisätä päätökseen Erkkilän muutosesityksen kohdan kolme: Heinola esittää kannanottonaan, että Heinola pysyy jatkossakin osana Päijät-Hämeen maakuntaa.

Ilmoitusasioissa merkittiin tiedoksi seuraavat Perussuomalaisten ja Keskustan valtuustoryhmien järjestäytymiset: Perussuomalaiset: Puheenjohtaja Mikko Rautkoski, varapuheenjohtaja Juha Tähkänen, sihteeri Jarmo Ruuth, neuvottelijat: Mikko Rautkoski, Jarmo Ruuth ja Marko Heino. Keskusta: Puheenjohtaja Mika Mäentalo, varapuheenjohtaja Mikko Hallikas, sihteeri Markus Anttila.

Kokouksessa ei jätetty valtuustoaloitteita. Kokouksen pöytäkirja on luettavissa kaupungin verkkosivuilla tarkastuksen jälkeen.

Lisätietoja

Niina Varjo
Valtuuston puheenjohtaja
p. +358 50 542 9449 | niina.varjo@heinola.fi

Jari Parkkonen
Kaupunginjohtaja
p. +358 40 086 2977 | jari.parkkonen@heinola.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu