Heinola lähtee mukaan Päijät-Hämeen digitukiverkostoon

Alkuperäinen artikkeli julkaistu Heinolan kaupungin aikaisemmilla verkkosivuilla 10.2.2021

Digitaidot ovat uusi kansalaistaito, joista huolehtiminen on koko Suomen asia. Digitaitojen kehittämiseksi Päijät-Hämeen liitto on aloittanut hankkeen, jossa ovat mukana kaikki Päijät-Hämeen kunnat ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä. Tavoitteena on luoda alueellisen digituen verkosto, jonka avulla digituki saadaan kattamaan koko maakunta ja vastaamaan tarpeeseen.

Digituella tarkoitetaan sähköisen asioinnin, palveluiden ja laitteiden käytön tukea. Tuen tarkoituksena on auttaa asiakasta itsenäiseen ja turvalliseen laitteen käyttöön sekä sähköiseen asiointiin. Digituki voi olla etätukea, lähitukea tai koulutuksia.

– Digituki kuuluu kaikille, ja kehitämme sitä myös Heinolassa. Meillä sähköisiä palveluja on jo jonkin verran otettu käyttöön (esim. Omaolo-palvelu), ja kehittämistä on tarkoitus jatkaa. Palveluita on pyritty kehittämään helppokäyttöiseksi, mutta silti useat tarvitsevat apua niiden käyttämiseen. Digituen järjestäminen varmistaa osaltaan, että kaikilla kaupunkilaisilla on riittävät digitaidot, hallinto- ja kehitysjohtaja Hanna Hurmola-Remmi Heinolan kaupungista kertoo.

Aluksi hankkeessa selvitetään, millaista digitukea eri tahot antavat ja millaista digitukea asukkaat tarvitsevat. Sen jälkeen digitukea kehitetään vastaamaan kysyntään nykyistä paremmin.

Jos organisaatiosi antaa digitukea ja haluat mukaan digituen verkostoon, lue lisää ja ota yhteyttä Päijät-Hämeen liiton sivuilla.

Lisätietoja

Markku Lehikoinen
Projektipäällikkö, Päijät-Hämeen liitto
p. 044 077 3624 | markku.lehikoinen@paijat-hame.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu