Heinola DiscGolfPark Worldin Pro-rata arvosteltiin maailman 2. parhaaksi radaksi vuonna 2024

14 väylän heittopaikka

Heinola DiscGolfPark Worldin Pro-rata arvosteltiin maailman 2. parhaaksi radaksi. Samalla rata on Suomen paras. Valinta perustuu maailmanlaajuiseen UDisc-kirjausjärjestelmään, jonne käyttäjät merkkaavat tuloksiaan ja arvostelevat pelaamiaan ratojaan. Maailmassa on yli 15 000 rataa yli 80 maassa. Tuoreimmilla matkailijoiden arvosteluilla on enemmän painoarvoa pisteytyksissä kuin aikaisempien vuosien tai paikallisten omilla arvosteluilla.

Huomioitavaa on se, että kymmenen parhaan joukossa on vain kaksi rataa, joissa pelaaminen on maksutonta. Heinola DiscGolfPark Worldin Pro-rata on näistä toinen.

Ratoja ylläpitävän ja kehittävän LDG ry:n toiminnanjohtaja Jere Pohjankoski hehkuttaa:

Tämä tuntuu mahtavalta, koska meidän yhdistyksemme vapaaehtoiset ovat tehneet todella paljon talkootyötä tämän eteen jo 20 vuoden ajan! Oli hienoa päästä top 10:iin vuonna 2022, mutta nyt olemme jo kolmannen kerran putkeen kärkikymmenikössä ja nyt toisella sijalla. Uskomatonta!

Pohjankoski haluaa nostaa esille sen, että Pro-rata on vain yksi osa Heinola DiscGolfPark Worldin, lajipiireissä Kippiksenä tunnetun alueen isoa kokonaisuutta. Kippikseltä löytyy useita eri ratoja ja monia puttipelejä kaiken tasoisille pelaajille ja lisää on tulossa.

Valmistelemme juuri uutta Leader-hanketta nimeltä Kippis 5.3. Sen tarkoituksena on rakentaa mm. uusi keskitason rata, joka asettuu vaikeusasteeltaan Pro- ja Amatööri-radan välimaastoon. Saimme hiljattain valmistuneella hankkeellamme parannettua merkittävästi Kippiksen tapahtumakeskusta ja sen palvelumahdollisuuksia. Seuraavaksi pääpainomme siirtyy jälleen vahvemmin ratojen kehittämiseen, kun tuunaamme Amatööri- ja Pro-rataa sekä teemme kokonaan uuden 18-väyläisen radan,

kertoo Pohjankoski.

Pro-radan väylillä pelataan tänä vuonna muun muassa kansainvälisen DGPT Europen Silver-tason kilpailussa nyt kesäkuussa sekä avoimen luokan SM-kilpailuissa vuonna 2025.

Kaupunki näkee frisbeegolfin tärkeänä kohteena hyvinvoinnin ja matkailun lisääjänä

Haluamme kaupunkina kiittää LDG ry:tä aktiivisesta ja innovatiivisesta toiminnasta Heinolan liikuntapaikkojen kehittäjänä ja hyvinvoinnin edistäjänä,

kiittelee liikuntapalvelujohtaja Maria Kaikkonen.

Kaupunki näkee myös alueen arvon ja alueelle on tulossa vuonna 2024 wc- ja pukuhuonetilat, jotka palvelevat kesäisin frisbeegolfin pelaajia ja talvisin hiihtäjiä.

Kippiksestä on tullut yksi Heinolan merkittävä matkailukohde. Vuonna 2023 kävijöitä Kippiksellä neljällä radalla oli yhteensä noin 40 000. UDiscin tilastojen mukaan pelaajia kävi viime vuonna 18 eri maasta. Pro-radalla pelaajista noin 30% tulee yli 50 kilometrin päästä.

Paljon onnea!

Lisätiedot

Jere Pohjankoski
LDG ry, toiminnanjohtaja
jere@ldg.fi

Maria Kaikkonen
Heinolan kaupunki, liikuntapalvelujohtaja
Puh. 044 797 8570 | maria.kaikkonen@heinola.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu