Eilen järjestetyssä Seminaari-illassa pohdittiin Seminaarin alueen tulevaisuutta yli sadan asukkaan voimin

Ihmisiä Seminaarin edessä lumisateessa

Ilta alkoi Seminaarin pihalta, josta lumisateen saattamana siirryttiin sisälle saliin. Ensimmäiset askeleet päärakennuksessa vetivät hiljaiseksi, jopa surulliseksi. Vanhaan loistoon päästiin kuitenkin hetkeksi käsiksi, kun Riitta Niskanen kertoi paikan moniulotteisen tarinan.

Ihmisiä salissa kuuntelemassa paikan tarinaa

Ilta jatkui WPK-talolla, jossa kiinteistön omistajat kertoivat tavoitteestaan nostaa Seminaari takaisin vanhaan loistoonsa. Se oli aplodien paikka. Yleisö näytti ymmärtävän myös hyvin asian kompleksisuuden ja yleisvire tapahtumassa oli positiivinen.

Työpajassa pohdittiin alueen turvallisuuden takaamista, väliaikaista käyttöä ja tulevaisuuden visiota. Suojelemiseksi tarvitaan sosiaalista ja teknistä valvontaa, valaisua ja ihmisiä. Ehkä ympärillä olevat aidat voitaisiin poistaa kokonaan?

Pihalla on pari sataa erilaista kasvia, joiden soisi säilyvän. Ehkä asukkaat voisivat ottaa alueen omakseen ja hoitaa puutarhaa? Myös yhteys Maaherranpuistoon voisi olla selkeämpi. Piha vaatii kuitenkin siistimistä, että siellä olisi turvallista liikkua. Asukkaat olivat valmiina nostamaan hihat ylös. Kiinteistön omistaja lupasikin perustaa facebook-ryhmän, jonka kautta talkoilua ja puutarhan käyttöä voitaisiin edistää.

IHmisiä kuuntelemassa wpk-talon salissa

Moni ryhmä pohti alueen merkittävää potentiaalia kulttuurikäyttöön. Konsertteja, teatteria, museo, tanssia, ateljeetiloja, yhdistyksiä, residenssi jne. Ja pitäähän siellä olla myös kaupallista toimintaa, kuten ravintolatoimintaa, hotellia, senioritaloa tai vuokra-asumista. Kaupungintalo sai kommentteja sekä puolesta että vastaan. Yksi idea oli palauttaa koulutus- tai kotouttamistoiminta Seminaarille.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu