Digitukiviikko tarjoaa apua ja opastusta digihaasteisiin 30.8.–3.9.

Piirroskuva digitalisaatiosta

Päijät-Hämeessä järjestetään digitukiviikko maanantaista perjantaihin 30.8.–3.9. Seudun digitukiverkosto kokoaa voimansa sekä fyysisiin että virtuaalisiin tapahtumiin tarjoamaan tukea kaikkiin digitaalisiin haasteisiin jokaiselle digiapua kaipaavalle.

– Digitukiviikon ajatus on lisätä yleistä tietoisuutta siitä, että digitaalisen osaamisen haasteisiin löytyy apua eikä digitaalisten taitojen puutteeseen liity mitään häpeää. Kaikki tarvitsevat joskus tukea digitaalisissa pulmissa, sanoo maakunnallisen digituen koordinaattori Kristiina Mailas Lahden kaupungilta.

Viranomaiset antavat digitukea palveluidensa käytössä

Digitukiviikon yksi tarkoitus on muistuttaa asiakkaita siitä, että julkisten palveluiden sähköistyminen ei tarkoita palveluiden karkaamista niiden käyttäjien ulottuvilta, jotka kokevat sähköisen asioinnin vaikeaksi.

– Kaikkiin julkisiin palveluihin liittyy oleellisesti digituen tarjoaminen, sanoo digitukiverkoston projektipäällikkö Markku Lehikoinen Päijät-Hämeen liitosta.

– Julkisten sähköisten palveluiden tuottajilla on laillinen velvollisuus opastaa asiakkaita palveluiden käytössä, samalla kun viranomaisten tulee tarjota mahdollisuus sähköiseen asiointiin, Lehikoinen tähdentää.

Digitukikoju tarjoaa kasvokkaista palvelua Lahden torilla

Digituen tarjonta ja kattavuus näkyvät Päijät-Hämeen digitukiverkoston ohjelmassa digitukiviikolla 30.8.–3.9.

Ohjelma huipentuu Lahden toripäivänä keskiviikkona 1.9. torilla sijaitsevaan digitukikojuun, johon jokainen on tervetullut saamaan ratkaisuja digipulmiin klo 9–13. Paikalla on digineuvojia Lahden Palvelutorilta ja Palvelutorin Lahti-Pisteeltä, ikäihmisille suunnatusta Verkosta virtaa -toiminnasta digitukiyritys LinkkiTiimistä.

Palvelutorilla annetaan tehostettua digitukea torstaina ja perjantaina 2.9.–3.9. Alueellinen integraatiopalvelupiste Alipi antaa Palvelutorilla tehostettua digiohjausta maahanmuuttajille samoina päivinä.

Digiklinikoita järjestetään eri kunnissa: maanantaina 30.8. digiklinikka toimii Lahden Monitoimikeskus Takataskussa ja klo 17–18 Orimattilan pääkirjastossa. Wellamo-opisto järjestää digiklinikkakursseja eri kirjastoissa digitukiviikon aikana ja myöhemmin syksyllä. Tämä sivun lopussa on linkki, josta löytyvät tarkemmat tiedot kirjastojen digiklinikkakursseista.

Päijät-Hämeen digitukiverkosto järjestää ohjelman Digi- ja väestötietoviraston digitukiviikon yhteydessä. Viraston digitukiviikko on kaikille avoin ja maksuton virtuaalinen tapahtumaviikko, johon ei tarvitse ilmoittautua.

Katso lisätiedot digitukiviikosta

Digitaidot työnhaussa ja työelämässä

Digitaidot korostuvat yhä enemmän kaikilla elämän alueilla ja varsinkin työelämässä. Digitaidot ovat arvokasta osaamispääomaa työnhakijalle ja työntekijälle.

Työterveyslaitoksen mukaan jo 93 prosenttia palkansaajista käyttää digitaalisia välineitä työssään. Euroopan komission arvion mukaan 90 prosentissa tulevaisuuden työpaikoista tarvitaan digitaitoja.

– Digitaitojen puute tulee yhä kalliimmaksi sekä yksilölle että yhteiskunnalle, sanoo digitaitoyrittäjä Marko Torppala LinkkiTiimistä. LinkkiTiimin tavoite on auttaa ihmisiä pärjäämään digimyllerryksen kanssa. Torppala on tavattavissa Lahden toripäivän digitukikojulla 1.9. klo 9–12.

Lisätietoja

Kristiina Mailas
Maakunnallisen digituen koordinaattori, Lahden kaupunki
p. 050 387 8711 | kristiina.mailas@lahti.fi

Markku Lehikoinen
Digitukiverkoston projektipäällikkö, Päijät-Hämeen liitto
p. 044 077 3624 | markku.lehikoinen@paijat-hame.fi

Kirjastojen digiklinikat

Päijät-Hämeen liitto:

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu