Barokkiyhtye Galantina WPK-talolle

Barokkiyhtye Galantina on viime vuosituhannella perustettu vanhan musiikin yhtye, joka soittaa täysbarokin musiikkia eri kokoisilla kokoonpanoilla. Galantina on tehnyt runsaasti yhteistyötä eri laulajien ja kuorojen kanssa kirkkomusiikissa. Suomen lisäksi Galantina on konsertoinut Saksassa ja Italiassa. Konserttiensa lisäksi yhtye on esiintynyt runsaasti jumalanpalveluksissa sekä yksityisissä juhlissa.

Erityistä Galantinassa on harvinaisten barokin soitinten käyttö teosten tarpeen mukaan. Kokoonpanoissa on käytetty mm. chalumeau -perhettä, viola d’amorea sekä paimenpilliä.

Galantina on esittänyt myös runsaasti Suomessa vähemmän tunnettujen barokkisäveltäjien ohjelmistoa. Sitä on etsitty alkuperäislähteistä ja löytöjä on tehty. Kustantamattomia sekä julkaisemattomia teoksia on kirjoitettu puhtaaksi säveltäjien käsikirjoituksista ja täten vuosien mittaan Galantina on taatusti esittänyt teoksia joita ei oltu kuultu kolmeensataan vuoteen. Ohjelmisto on kypsää barokkia pääasiassa Saksasta, Italiasta ja
Ranskasta.

Galantina saapuu Heinolaan ja WPK-talolle esiintymään sunnuntaina 10.4. kello 19. Liput (15€) ovat ennakkoon myynnissä Heinolan kulttuuritoimistossa.

Periodi-instrumenteilla esittävä kokoonpano on:

Ulla Raiskio, altto
Martti Peippo, huilut
Ester Sundström, viulu
Johanna Honkanen, viulu ja viola
Risto Kytö, spinetti
Anniina Saarikko, sello.

Juonnetun esityksen kesto on noin tunti ja kymmenen minuuttia.

Lisätiedot:

Velkki Mykrä

0500 843 028
velkki.mykra @ heinola.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu