Astetta alemmas -kampanja kutsuu energiansäästötoimiin

Astetta alemmas energiansäästämisen logo

Energiansäästöviikkoa vietetään 10.–16.10.2022 ja valtakunnallinen Astetta alemmas-kampanja kutsuu kaikki mukaan tekemään nopeavaikutteisia energiansäästötoimia, jotta energiaa riittäisi kaikille. Astetta alemmas -kampanjan tavoitteena on merkittävä energiankulutuksen ja sähkön kulutushuippujen leikkaaminen alkavalla lämmityskaudella. Kaikkia suomalaisia tarvitaan mukaan tekemään energiatekoja ja viestimään niistä julkisesti.

Osallistuminen koko Suomen yhteisiin energiatalkoisiin ja Astetta alemmas -kampanjaan on monella tapaa vuoden tärkein yhteiskuntavastuuteko. Mukaan ilmoittautuvat osallistujat sitoutuvat tekemään konkreettisia energiansäästötekoja ja kulutuksen ajoitukseen liittyviä tekoja lämmityskaudella sekä kertomaan niistä omalle henkilökunnalle ja sidosryhmille. Energiateko voi olla mikä tahansa omassa organisaatiossa toteutettava konkreettinen toimenpide, jolla säästetään energiaa tai osallistutaan kysyntäjoustoon, muistuttaa Motiva.

Päijät-Hämeen kunnat ovat toteuttaneet energiansäästötoimia jo pitkään, mutta tänä syksynä ja talvena otetaan käyttöön lisätoimia, jotka näkyvät asukkaillekin. Lisätoimet kohdistuvat etenkin tilojen lämpötilan alentamiseen, ilmanvaihdon säätöihin, valaistukseen sisällä ja ulkona sekä ylipäätään talotekniikan tehokkaaseen hyödyntämiseen. Keskustelua käydään myös mm. uimahallien ja liikuntatilojen saunojen käytöstä, sekä ulkokenttien lämmityksestä ja jäädyttämisestä. Tärkeä osa toimintaa on asukkaiden ja kiinteistöjen käyttäjien kannustaminen mukaan energiansäästöön. Astetta alemmas -kampanjan verkkosivuilta saa lisätietoja ja hyödyllisiä energiansäästövinkkejä. Kampanjaan voi ilmoittautua mukaan vuoden loppuun asti.

Tänään keskiviikkona 12.10. klo 14-15 järjestetään myös Energiansäästöä ja päästötöntä lämmöntuotantoa -webinaari. Yrityksille suunnatussa webinaarissa kerrotaan yritysten energiakatselmuksista ja -tuista, energiansäästövinkeistä sekä miten energiankulutusta ja päästöjä on mahdollista vähentää lämmöntuotannossa uudella teknologialla. Webinaari on avoin kaikille energiansäästöstä kiinnostuneille yrityksille.

Webinaarin ohjelma:

  • Yrityksen energiatehokkuuden parannusmahdollisuudet, Markku Ahonen, Alueellinen energianeuvonta
  • Päästötön lämmöntuotanto yrityksissä, Sami Rahkola, Calefa Oy
  • Oppilaitosyhteistyö, Pia Haapea, LAB-ammattikorkeakoulu

    Osallistu webinaariin: Linkki Teams-tilaisuuteen.
Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu