Anja Halla on vienyt Heinolan Euroopan kartalle

Heinolan miesten kohtauspaikka, Maneli, sijaitsi Torikadun ja Kauppakadun kulmassa. Naiset hakivat toiselta puolelta tuoretta leipää Manelin leipomosta. Poika ajaa polkupyörällä Kauppakatua.

Euroopan digitaalisen kulttuuriperinnön hakupalvelu Europeana on nostanut Anja Hallan valokuvat puu-Heinolasta esille osana naisten kuukautta. Maaliskuu on Europeanassa naisten historian kuukausi.

Purettu puu-Heinola

Anja Hallan katukuvista rakentuu 20 vuoden mittainen reportaasi puu-Heinolasta. Halla oli sanomalehti Itä-Hämeen valokuvaaja 35 vuotta (1963-1998) ja tallensi lehtikuviinsa Heinolan puukorttelit ja elämänmenon, joita ei enää ole. Halla kokosi näyttelyn pikkukaupungin muutoksesta 1965–1985.

Anja Halla luovutti lehtikuvakokoelmansa Museoviraston Journalistiselle kuva-arkistolle JOKA:lle vuonna 2019. JOKA:n kokoelmia julkaistaan suomalaisten arkistojen, kirjastojen ja museoiden hakupalvelussa Finnassa sekä Euroopan kulttuuriperintöpalvelu Europeanassa.

Museoviraston Journalistisen kuva-arkiston JOKA:n digitoimat Anja Hallan valokuvat löytyvät nyt sekä Finnasta että Europeanasta.

Monia vuokralaisia mahtui Kalevankatu kakkoseen Heinolan lyseon lähelle.

Pihanäkymä torin varrelta Rautalan talosta, jossa sijaitsi mm. vanha kahvihuone. (Torikadun ja Kirkkokadun kulma)
Seppäläisen kenkiä ostettiin 1980-luvun vaihteeseen asti perinteikkäästä puutalosta. (Portaat pitkin Kauppakatua)

Kuvat: Anja Hallan kuvat CC BY 4.0:  Anja Halla / Itä-Häme / Journalistinen kuva-arkisto JOKA / Museovirasto

Lisätietoja

www.museovirasto.fi/joka

https://museovirasto.finna.fi/joka

www.facebook.com/MuseovirastoARTI

https://www.instagram.com/museoviraston_kuvakokoelmat/

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu