Alppiruusupuisto istutettiin vesitorninmäelle

Alppiruusupuiston istutus vesitorninmäelle

Alppiruusupuisto toteutettiin osallistuvan budjetoinnin 2023 (OSBU) yhtenä toimenpiteenä.

Keskiviikko illansuussa 9.8. kokoontui toistakymmentä heinolalaista lapioineen ja kuokkineen vesitorninmäelle. Mukavaa oli, että tuulinen illansuu keräsi paikalle myös lapsia auttamaan alppiruusujen istutus- ja kastelutouhuissa.

Alueen suunnittelusta ja rakentamisesta vastasivat kaupunginpuutarhuri Eveliina Vanteen johdolla Pekka Leppänen, Miki Mikkonen ja Sari Uuranen. Mäelle on raivattu tilaa alppiruusuille ja atsaleoille, levähdyspenkkejä on tuotu syreenien katveeseen, näkymiä vielä hieman karsitaan Kirkkolammen suuntaan syksyn aikana. Alueen rakenteet, pitkospuut, penkit ja köysien tolpat, ovat kierrätysmateriaaleista. Pitkospuut on rakennettu puolustusvoimien sotaharjoitusten tieltä Lusista kaadetuista lehtikuusista. Pitkospuut mahdollistavat liikkumisen alueella myös pyörätuolilla.

Pekka Leppänen istutti puistoon ensimmäisen Pekka-lajikkeen alppiruusun. Alueelle istutettiin yhteensä noin 50 alppiruusua ja puistoatsaleaa. Myöhemmin alueelle tullaan vielä istuttamaan köynnöshortensiaa ja kuivan kedon kasveja nurmialueille kuten tervakukka ja kissankäpälä. Puisto on ei vaadi paljon hoitoa, jokainen kulkija voi rikkaruohoja kitkeä ohi kulkiessaan. Puutarhapalvelut hoitavat alueen kastelun.

Kukkaloistoa on lupa odottaa jo ensi kevääksi. Väreinä tulevat loistamaan punainen, vaaleanpunainen, valkoinen ja keltainen. Alppiruusupuistoa on mahdollisuus laajentaa esim. lahjoitetuilla alppiruusuilla tai atsaleoilla. Myös vesitornin takana oleva vanha alppiruusu siirretään istutettujen joukkoon turvaan kaivuutöiltä.

Puistoon on tulossa vielä lajikeopaste, joka helpottaa lajien tunnistamista. OSBUlla tehtiin siis taas yhteistä hyvää meille kaikille.

Vuoden 2024 Osallistuvan budjetoinnin ideointivaihe avataan kaupunkilaisille lokakuussa. Osallistu ja vaikuta yhteiseen kaupunkiympäristöön ja sen viihtyvyyteen.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu