Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
16.09.2019

Ympäristöviikko avattiin kirjastossa

Kailaan koulun 4-luokkalaiset ympäristöviikon avajaisissa.

Ympäristöviikon avajaistilaisuus pidettiin maanantaina kaupunginkirjastossa. Kailaan koulun 4-luokkalaiset esittivät kappaleen Tappajahauki. Heinolan kaupungin ympäristöpalkinnon sai Lusin koulun vanhempainryhmä, joka on järjestänyt metallinkeräyksen Lusin kylällä jo monen vuoden ajan.

Metalliromun keräyksen tuotto menee koulun oppilasrahastoon ja leirikoulun rahoittamiseen. Palkitsemisehdotusta perusteltiin sillä, että metallinkeräyksestä on tullut perinne, jota kyläläiset ja mökkiläiset odottavat ja hyödyntävät. Lisäksi keräyksen ansiosta kierrätykseen tulevat monet sellaiset romut, jotka muuten jäisivät kyläläisten nurkkiin tai takapihoille. Tämä tukee kiertotaloutta ja lisää asuinalueiden viihtyisyyttä. 

Ympäristöviikon päätapahtuma Heinolassa on Heinolan kaupungin ja Stora Enson yhdessä järjestämä kierrätys- ja roskienkeräystempaus ja toritapahtuma Heinolan torilla keskiviikkona 18.9. Toritapahtumaan voi tuoda nurkista löytyviä romuja: Kuusakoski Oy ja Fortum Waste Solutions vastaanottavat metalli- sähkö- ja elektroniikkaromua, akkuja sekä kotien vaarallisia jätteitä kello 9 – 14.

Lisätietoja ympäristöviikosta: www.ymparistoviikko.fi

Kategoria: