Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
22.05.2020

Yli 70-vuotiaiden koronapuhelut saatu päätökseen

Huhtikuun puolivälissä aloitetut soitot kaikille yli 70-vuotiaille heinolalaisille on saatu päätökseen. Heinolan kaupungin työntekijät soittivat kaikille, jotka eivät ole säännöllisten sosiaali- ja terveyspalvelujen piirissä. Puheluiden avulla haluttiin varmistaa ikääntyneiden avun tarvetta, kotona pärjäämistä sekä kysyä kuulumisia poikkeustilanteen aikana. Asukkaille joita ei tavoiteltu puhelimitse lähetetään kirje ja tarvittaessa asiakasohjauksen henkilökunta tarkastaa hänen tilanteensa.

Kaiken kaikkiaan tavoiteltavia henkilöitä oli lähes 3900. Kirjeitä lähetetään tällä viikolla noin 260 kappaletta, joten tavoitettavuus soitoissa oli erittäin hyvä. Soittajia oli mukana eri yksiköistä siten, että parhaimmillaan puheluita teki 12 soittajaa. Vanhuspalveluiden asiantuntija Tuula Revon mukaan puheluiden kestot vaihtelivat suuresti.
- Puhelut saattoivat kestää muutamasta minuutista aina neljäänkymmeneen minuuttiin. Jos asiakas on halunnut kertoa tilanteestaan, niin hänelle annettiin siihen mahdollisuus, Repo kertoo.

Ikääntyneen suostumuksella hänen yhteystietonsa on luovutettu seurakunnalle tai Jyränkölän Etsivä vanhustyön työntekijöille. Osalle tavoitetuista on myös tehty uusintasoittoja toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Lisätiedot:
Tuula Repo, asiantuntija
Vanhus- ja hoitopalvelut
044 769 4204

Kategoria: