Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Vuosittaiset kaupunkitapahtumat

TAPAHTUMAKALENTERI 2021

Heinolan kaupungin kulttuuritoimisto järjestää Heinolassa monipuolisen kattauksen vuosittain toistuvia tapahtumia. Lisäksi kulttuuritoimisto on yhteistyökumppanina eri järjestöjen tai yritysten tapahtumissa sekä lastenkulttuuriverkosto Efektin tapahtumissa.

Kaupungin järjestämistä tapahtumista ilmoitetaan etusivun Ajankohtaiset-palstalla.

Kulttuuritoimiston ylläpitämää tapahtumakalenteria ei toistaiseksi julkaista korona-pandemian vuoksi.

Alla yleistietoa kaupungin yksin ja yhteistyössä järjestämistä tapahtumista:

Jääfestivaalit

Kansainvälinen jäänveistokilpailu Heinolan Rantapuistossa. Oheisohjelmassa paljon erilaisia liikunta- ja kulttuuritapahtumia, myyntipisteitä, jääliukumäki ym.

Lisää tietoa Jään ja valon juhlan sivulla.

Heinolan kesän avaus

Perinteisessä torin kesänavauksessa toukokuussa on musiikkia, esityksiä, tervehdyssanoja ja torimyyjiä. 

Heinolan kesäteatteri

Kokonaan katetun kesäteatterin lavalla joka vuosi suositut kotimaiset eturivin näyttelijät. Näytöksiä on kesä-heinäkuussa 40 ja kerralla katsomoon mahtuu yli 700 ihmistä. Viime vuosina kesäteatteri on tunnettu komedioistaan kuten Ulkomaalainen (2015), Ilmasta rahaa (2014), Diivat (2013). Lisää tietoa kesäteatterin sivulla.

Heinolassa Jyrää

Yli 30 vuotta on ilmainen ja ikärajaton puistokonsertti koonnut Rantapuistoon väkeä vauvasta vaariin. Alun perin konsertteja järjestettiin kesässä kolme, nykyisin yksi, mutta letkeän kesäinen pikniktunnelma ei ole konsertista kadonnut. Perinteisesti konsertissa ovat esiintyneet suomirokin ja popin kuumimmat nimet kuten Kirka, Neljä Ruusua, J.Karjalainen, Apulanta, Cheek, PMMP ym.

Jyrään verkkosivuilla lisää tietoa.

WPK-talon konsertit ja tapahtumat

Vuosittain WPK-talolla järjestetään lukuisia konsertteja, tapahtumia ja näytelmiä joko kokonaan kulttuuritoimiston toimesta tai yhteistyössä muiden tahojen kanssa. Viime vuosina WPK-talolla on kuultu mm. Jazz-iltaa, Kauko Röyhkää ja Jorma Hynnistä. Näytelminä on nähty mm. Don Juan (Salla Aas Company), Parasta ennen (Tampereen Työväen Teatteri) ja Giangurgolon majatalo (I Compà).

Runoviikko

Yhteistyössä Heinolan Runonkantajat ry:n kanssa järjestetään runojen ympärille monenlaista tapahtumaa koko viikoksi. Ohjelmassa on ollut mm. runopajoja, kapakkarunoutta, runoilijahaastatteluja sekä runo- ja kuvapromenadi.

Unikeonpäivä

Heinäkuun 27. päivä Kylpylän rannassa heitetään järveen Heinolan vuosittain valittava Unikeko. Tapahtumaa järjestetään yhteistyössä Heinola-Seuran kanssa. Rannassa on tarjolla myös oheisohjelmaa ja aamupuuroa.

Jouluvalojen sytytys ja joulun tunnelmaa torilla

Kaupungissa sytytetään jouluvalot yli 200 valaistuun joulupuuhun. Joulutunnelmaa torin ohella myös Rantapuistossa. 

Itsenäisyyspäiväjuhla

Heinolan perinteinen itsenäisyyspäivän juhla.

Wanhan ajan joulu

WPK-talon pihapiiri muuntautuu joulumarkkinoiksi yhteistyössä Heinola-Seuran kanssa.

Ilotulitus

Uudenvuodenaattona Rantapuistossa klo 18.