Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
28.06.2018

Viagogo ei myy kesäteatterin lippuja

kesäteatteri

Heinolan kesäteatterin esityskausi on hyvässä vauhdissa, mutta tuotannolle harmaita hiuksia aiheuttaa netissä toimiva sveitsiläinen tapahtumalippujen jälleenmyyntisivusto Viagogo. Heinolan kaupungin kulttuuripalvelujen tapahtumatuottaja Ossi Arvelan mukaan sivuston aiheuttamat ongelmat huomattiin heti esityskauden alkaessa.

- Ihmettelimme miksi ihmiset kuvittelivat esitystemme olevan joko loppuunmyytyjä tai sitten hintojen poikkeavan täysin ilmoitetuista. Pienen selvittelyn jälkeen kävi ilmi asiakkaiden päätyneen hakukoneiden kautta kyseisen firman sivulle, Arvela kertoo.

Viagogon sivustolla lippuja myydään tapahtumiin tuplahinnalla tai jopa kalliimmalla. Lisäksi esitys saatetaan ilmoittaa loppuunmyydyksi, vaikka todellisuudessa se ei sitä ole.

- Asiakas ei välttämättä tiedosta olevansa tapahtumajärjestäjän tai valtuutetun lipunmyyntitoimiston sivustolla, joten kaikki huonoista kokemuksista tai epäselvyyksistä syytetään meitä, Arvela harmittelee.

Sveitsiin rekisteröity ja netissä lippukauppaa harjoittava Viagogo on häirinnyt tapahtumajärjestäjiä ympäri maailmaa. Suomessa aiemmin samasta ongelmasta on ilmoittanut mm. Oulu Sinfonia. Arvelan mukaan Viagogon aiheuttamien ongelmien taloudellisia vaikutuksia on toistaiseksi vaikea arvioida.

- Olemme ryhtyneet selvittämään mihin toimenpiteisiin on mahdollista ongelman suhteen ryhtyä. Kesän aikana meillä käy yli 20.000 katsojaa, joten suhtaudumme lipunmyyntimme häiriötekijään erittäin vakavasti, Arvela korostaa.

Heinolan kesäteatterin esityskausi 14.6.-29.7.2018. Heinolan kesäteatterin virallinen lipunmyyntikumppani on Lippupiste.

Lisätiedot:

Ossi Arvela
tapahtumatuottaja
Heinolan kaupunki, kulttuuripalvelut
ossi.arvela@heinola.fi
p. 044 469 4378

Kategoria: Kulttuuri