Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Vesilukeman ilmoitus ja maksut

Vesilukeman ilmoittaminen

Vesimittarilukemat ilmoitetaan KulutusWebin kautta.

Lukema toimii vesilaskutusperusteena ja vertautuu kiinteistön tai asunnon aikaisempien vuosien lukemaan.

Kuluttajanumeron ja vesimittarin numeron saatte vesimittarilukeman ilmoituskortista tai ottamalla yhteyden vesihuoltolaitoksen toimistoon.

Hinnasto ja laskutus

Vesimaksujen hinnasto löytyy ohesta liitteenä. Alla tietoa laskutuksesta.

Arvioon perustuva laskutus

Vanhoilla kuluttajilla arviolasku perustuu aina edelliseen mitattuun kulutukseen. Uusien liittyjien kulutus aluksi arvioidaan esim. henkilöluvun mukaan. Halutesaan muuttaa arviota kuluttaja voi ilmoittaa vesihuoltolaitokselle mittarilukemansa, jolloin arviota voidaan tarkistaa todellista kulutusta vastaavaksi.

Lukemaan perustuva laskutus

Kalenterivuoden lopussa tai muusta erityisestä syystä suoritetaan tasauslaskutus edellisestä todellisesta mittarilukemasta uuteen lukemaan. Lukemien välillä perityt ennakot hyvitetään asiakkaalle tasauslaskutuksen yhteydessä ja peritään vain arviolaskutusen yli menevä osuus. Mahdollisesti liikaa peritty arviolaskutusosuus hyvitetään seuraavassa laskussa tai erityistapauksessa, esim asiakassuhteen päättyessä, suoritetaan rahakorvauksena.

Kuluttajan vaihto

Kuluttajan vaihdon yhteydessä tehdään ns. muutoslasku, joka perustuu yleensä aina todelliseen lukemaan. Vanhan kuluttajan on aina huolehdittava siitä, että mittarilukema ja muutospäivä ilmoitetaan vesihuoltolaitokselle myyjän ja ostajan yhteisestä sopimuksesta tai pyydetään lukemaan laitoksen toimesta.