Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Verkkosivu-uudistus

Kurkista kulisseihin ja anna palautetta uusista verkkosivuista

Heinolan kaupunki on uusimassa www.heinola.fi -verkkosivustoaan. Projekti on nyt sisällöntuotantovaiheessa ja uusittu sivusto lanseerataan maaliskuussa 2021. Sinulla on nyt oiva mahdollisuus kurkistaa kulisseihin ja kertoa oma mielipiteesi työn alla olevista sivuista. Kaikki toiminnot eivät vielä ole kunnossa, joten toivomme palautetta vain toimivista osista. 

Palautteesi voit antaa sähköisellä kyselylomakkeella 31.1.2021 asti.

Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan upeita Heinola-aiheisia palkintoja. Palaute on meille ensi arvoisen tärkeää, sillä verkkosivujen tarkoitus on palvella nimenomaan heinolaisia asukkaita ja kaupungin eri sidosryhmiä. 

Verkkosivu-uudistuksen taustat

Keväällä käynnistettyyn uudistusprojektiin lähdettiin useasta syystä:

Asiointikokemus

Haluamme parantaa kaupunkilaisten asiointikokemusta verkkosivuillamme. Tietoa kaupungin asioista ja tarjoamista palveluista on paljon ja ilman oikeanlaisia polkuja niiden äärelle on toisinaan vaikea löytää. Tämän haasteen olemme ratkaisseet siten, että valikkonavigaation lisäksi tuotamme eri kohderyhmille koontisivut heille kohdistetuista palveluista. Tunnistettuja kohderyhmiä ovat mm.: lapset, nuoret, ikäihmiset sekä Heinola citymaalaisena paratiisina.

Asiointikokemuksen parantamisen lisäksi haluamme näkyvämmin paukutella Heinola-henkseleitämme – Heinolassa on/tehdään paljon mahtavia asioita, joista meidän kaikkien tulee olla syystä rohkeasti esillä ja ylpeitä. Se on myös meidän tavoitteemme uusilla verkkosivuillamme, joka mahdollistaa teknisesti näkymämpään viestintään. Sisällöllisesti tulemme myös panostamaan entistä enemmän ennakoivaan hanke- ja päätösviestintään.

Saavutettavuus

Saavutettavuusdirektiivin voimaan tultua olemme muiden julkisten tahojen kanssa samassa veneessä; meidän tulee huolehtia siitä, että tuotamme sivuillemme vain saavutettavaa verkkosivusisältöä eli kaikille helposti lähestyttävää digitaalista materiaalia. Sivu-uudistuksen myötä kaikki verkkomateriaalit käydään läpi ja saavutettavuusselosteemme kertoo kävijälle sivustomme saavutettavuuden tilan. Tutustu tarkemmin saavutettavuusdirektiiviin.

Erillissivustot 

Pääsivuston lisäksi kaupungilla on useita muita toimia, jotka toimivat omalla domain-tunnuksellaan, kuten esim. www.businessheinola.fi, www.visitheinola.fi, www.heinolanlukio.fi ja www.heinolankesateatteri.fi (tulossa). Uudistuksessa nämä ns. erillissivustot tullaan siirtämään saman sisällönhallintajärjestelmän piiriin. Yllä mainittujen erillissivustojen osalta pyrimme samaan aikatauluun pääsivuston kanssa. 

Raikkautta ja vaihtelua uuteen sivustoon tuovat uudenlainen sivuasettelu sekä värit, jotka kulkevat käsi kädessä Heinolan brändiohjeistuksen kanssa.

Maaliskuun aikataulun osalta ensimmäisenä valmistuu www.heinola.fi -sivusto. Yllä mainittujen erillissivustojen osalta pyrimme samaan aikatauluun, mutta emme lyö niitä vielä tässä vaiheessa lukkoon. 

Osallistu kuvapankkimme rikastamiseen

Pyydämme heinolalaisia lähettämään sivustoa varten Heinola-aiheisia valokuvia. Heinolan kaupunki pidättää kuvien osalta täydet oikeuden niiden käyttämiseen.

Osoite: viestinta@heinola.fi
Otsikkokenttään: Kuvia uusille verkkosivuille
Viestiin: Kuvaajan yhteystiedot, sekä kuvaus siitä, milloin ja missä kuva on otettu. Jos kuvassa on henkilöitä, tarvitaan erillinen kuvauslupa kuvassa esiintyvältä henkilöltä. Kuvauslupa-asioissa voi olla yhteydessä kaupungin viestintään (viestinta@heinola.fi).

Lisätietoja verkkosivu-uudistuksesta

Malgorzata Juvonen
tietohallintopäällikkö
p. 044 797 6000

Riikka Savela
viestinnän asiantuntija
p. 044 797 5680

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@heinola.fi