Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen

Elokuussa alkavalle varhaiskasvatuksen toimintavuodelle haetaan helmikuuhun sijoittuvalla hakuviikolla.

Ilmoittautumisajankohdasta ilmoitetaan kaupungin verkkosivujen Ajankohtaiset-osiossa ja paikallislehdessä.

Varhaiskasvatuspaikkaa voi kuitenkin  hakea ympäri vuoden: hakuaika on 4 kk aikaisemmin, jos hoidon tarve on tiedossa. yllättäen tulleen tilanteen vuoksi (työ, opiskelu) hakuaika on 2 viikkoa.

Haku tehdään sähköisesti verkossa tai päiväkodeista, päivähoitotoimistosta saatavalla tai itse tulostettavalla paperilomakkeella. Lomake löytyy ohesta liitteenä. Paperinen lomake palautetaan päiväkotiin tai päivähoitotoimistoon.

Hakeminen verkossa sähköisesti ja sähköisten päätösten lukeminen 

Uusien asiakkaiden haku varhaiskasvatukseen sähköisesti tästä.

Jo asiakassuhteessa olevien haku varhaiskasvatukseen ja päätösten lukeminen sähköisesti tästä (vaatii tunnistautumisen).

Liikunta- ja taidekasvatuskerhoon hakeminen sähköisesti yllä olevista linkeistä (valitse palvelussa kerhotoiminta - kerhohakemus)

Varhaiskasvatuspäätökset päätös paikasta että asiakasmaksusta lähetetään perheelle sähköisesti. Huoltaja(t) saa ilmoituksen tehdystä päätöksestä sähköpostiviestillä. Päätökset ovat nähtävissä ja tulostettavissa tunnistautumista vaativan hakemuksen "meidän perhe" sivulla. Mikäli perhe ei ole ilmoittanut sähköpostiosoitettaan, lähetetään päätökset edelleen postitse paperitulosteina.

Varhaiskasvatus- ja kerhomaksut

Sähköisen hakemuksen etusivulta löytyy maksulaskuri, jolla voi laskettaa varhaiskasvatuksen asiakasmaksun.  Varhaiskasvatus- ja kerhomaksut 1.8.18  alkaen  löytyvät liitteestä. Laskurilla saa suuntaa antavan maksun, joko 100 %:n tai 60 %:n asiakasmaksun. 13.8.19 aloittaavan liikunta- ja taidekasvatuskerhoon osallistuminen on vanhemmille maksutonta.

Tulotiedot voit ilmoittaa joko sähköisessä asiointipalvelussa (tunnistaumista vaativa linkki tästä). Voit liittää tulotositteet palveluun, josta ne tallentuvat varhaiskasvatuksen asiakastietojärjestelmään. Varhaiskasvatuspäätöksestä näet päivämäärän, mihin mennessä tulotiedot on pyydetty toimittamaan.Voit ilmoittaa myös hyväksyväsi korkeimman maksun, jolloin tulotietoja ei tarvitse ilmoittaa.  

tai tiedot paperilomakkeella. Liitä  tulotiedot/lisäselvityspyyntölomakkeeseen ja/tai yrittäjän tuloselvityslomakkeen,  kirjalliset tuloselvitykset ja/tai yrityksen tilinpäätöstiedot. Lomakkeita tulojen selvittämiseksi saat myös päivähoitotomistosta tai päiväkodeista.Varhaiskasvatuspäätöksestä näet päivämäärän, mihin mennessä tulotiedot on pyydetty toimittamaan. Voit ilmoittaa myös hyväksyväsi korkeimman maksun, jolloin tulotietoja ei tarvitse ilmoittaa. 

Mikäli perhe ei toimita kirjallisia tulotietoja määräaikaan mennessä, peritään korkein asiakasmaksu.


Lisätietoja maksuista Minna Ollikainen.