Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen

Elokuussa alkavalle varhaiskasvatuksen toimintavuodelle haetaan helmikuuhun sijoittuvalla hakuviikolla. Viikko 6; 1. - 9.2.2020.

Ilmoittautumisajankohdasta ilmoitetaan kaupungin verkkosivujen Ajankohtaiset-osiossa ja paikallislehdessä.

Varhaiskasvatuspaikkaa voi kuitenkin  hakea ympäri vuoden: hakuaika on 4 kk aikaisemmin, jos hoidon tarve on tiedossa. Yllättäen tulleen tilanteen vuoksi (työ, opiskelu) hakuaika on 2 viikkoa.

Haku tehdään ensisijaisesti sähköisesti verkossa. Mikäli tämä ei ole mahdollista voit tulostaa lomakkeen oheisesta liitteestä. Paperinen lomake palautetaan päiväkotiin tai varhaiskasvatuksen toimistoon.

Hakeminen verkossa sähköisesti ja sähköisten päätösten lukeminen 

Uusien asiakkaiden haku varhaiskasvatukseen sähköisesti tästä.

Jo asiakassuhteessa olevien haku varhaiskasvatukseen ja päätösten lukeminen sähköisesti tästä (vaatii tunnistautumisen).

Liikunta- ja taidekasvatuskerhoon hakeminen sähköisesti yllä olevista linkeistä (valitse palvelussa kerhotoiminta - kerhohakemus)

Varhaiskasvatuksen palvelupäätös ja asiakasmaksupäätös lähetetään perheelle sähköisesti. Huoltaja(t) saa ilmoituksen tehdystä päätöksestä sähköpostiviestillä. Päätökset ovat nähtävissä ja tulostettavissa tunnistautumista vaativan hakemuksen "meidän perhe" sivulla. Mikäli perhe ei ole ilmoittanut sähköpostiosoitettaan, lähetetään päätökset edelleen postitse paperitulosteina.

Varhaiskasvatus- ja kerhomaksut

Sähköisen hakemuksen etusivulta löytyy maksulaskuri, jolla voi laskettaa varhaiskasvatuksen asiakasmaksun.  Varhaiskasvatus- ja kerhomaksut 1.8.19  alkaen löytyvät liitteestä. Laskurilla saa suuntaa antavan maksun, joko 100 %:n tai 60 %:n asiakasmaksun. 13.8.20 aloittaavan varhaiskasvatuksen kerhoon osallistuminen on vanhemmille maksutonta.

Tulotiedot tulee ilmoittaa ensisijaisesti sähköisessä asiointipalvelussa (tunnistaumista vaativa linkki tästä). Voit liittää tulotositteet palveluun, josta ne tallentuvat varhaiskasvatuksen asiakastietojärjestelmään. Varhaiskasvatuspäätöksestä näet päivämäärän, mihin mennessä tulotiedot on pyydetty toimittamaan. Voit ilmoittaa myös hyväksyväsi korkeimman maksun, jolloin tulotietoja ei tarvitse ilmoittaa.  

Mikäli sähköisen asiointipalvelun käyttö ei ole mahdollista tulotiedot voi ilmoittaa myös paperilomakkeella. Liitä  tulotiedot/lisäselvityspyyntölomakkeeseen ja/tai yrittäjän tuloselvityslomakkeen,  kirjalliset tuloselvitykset ja/tai yrityksen tilinpäätöstiedot. Lomakkeita tulojen selvittämiseksi saat myös varhaiskasvatuksen toimistosta tai päiväkodeista. Varhaiskasvatuspäätöksestä näet päivämäärän, mihin mennessä tulotiedot on pyydetty toimittamaan. Voit ilmoittaa myös hyväksyväsi korkeimman maksun, jolloin tulotietoja ei tarvitse ilmoittaa. 

Mikäli perhe ei toimita kirjallisia tulotietoja määräaikaan mennessä, peritään korkein asiakasmaksu, jota ei korjata takautuvasti.

Ylilaskutus Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen laskutuksessa 1.9.19 alkaen otettu käyttöön automaattinen ylilaskutus tilanteissa, joissa lapselle varatut (=suunnitellut) ja/tai toteutuneet tunnit ylittävät lapsen varhaiskasvatusmaksun perusteena olevat tunnit. Huoltajien tulee seurata, että suunniteltu ja toteutunut varhaiskasvatusaika vastaavat lapsen varhaiskasvatusajoista tehtyä sopimusta. Tuntien ylittäessä sopimuksen lapsen varhaiskasvatusajoista laskutetaan seuraavan maksuportaan mukaan. Ylittyneet tunnit laskutetaan ko.kuukauden laskutuksen yhteydessä. Lisätietoja vasemmalla ylilaskutusliitteessä.


Lisätietoja maksuista Minna Ollikainen.