Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Varhaiskasvatuksen perhekuraattori

Perhekuraattori esittäytyy

Varhaiskasvatuksen perhekuraattori on varhaiskasvatuksen asiakasperheiden palveluksessa. Tarkoituksena on tukea ja auttaa perheitä vaihtelevissa elämäntilanteissa. Perhekuraattori tukee lasta päiväkodissa ja tapaa myös vanhempia perheen kotona tai toimistollaan Kailaan päiväkodissa. 

Päiväkotiryhmässä perhekuraattori voi tukea ja auttaa lasta toimimaan ryhmässä tai antaa lapselle henkilökohtaista aikaa. Kotikäynneillä keskustellaan vanhempien kanssa, leikitään lasten kanssa ja tehdään arkea sujuvammaksi yhdessä. Perhekuraattori voi vierailla perheen kotona kerran, pari tai vaikka viikoittain – tarpeen mukaan. 

Perhekuraattori työskentelee yhteistyössä kasvatushenkilöstön kanssa ja on tarvittaessa yhteydessä myös perheen muiden toimijoiden kanssa. Työskentelylle ei tarvitse lähetettä, päätöstä tai määräaikaa vaan perhekuraattori on mukana perheen oman tarpeen mukaisesti. Tarkoitus on, että apua saa nopeasti ja joustavalla aikataululla. Perhekuraattoriin voi olla yhteydessä suoraan puhelimitse tai sähköpostitse!