Kaksi naista sauvakävelemässä

Terveyden kannalta säännöllinen liikkuminen ja istumisen vähentäminen on tärkeää. Liikkumalla kunto kasvaa, toimintakyky ja työssä jaksaminen paranee, mieliala kohenee, aivojen hyvinvointi lisääntyy ja unen laatu paranee.

Mikä sinulle on mielekästä liikuntaa? Hyötyliikuntaa saat tekemällä arkisia askareita ja liikuntaa harrastamalla voit kehittää fyysistä kestävyyttäsi, lihasvoimaasi, liikehallintaasi ja vahvistaa luustoasi.

Onko liikkuminen jäänyt vähäiseksi tai loppunut kokonaan? Kaipaatko tukea?

Mitä on liikuntaneuvonta?

Maksuton liikuntaneuvonta tarjoaa tukea arjessa jaksamiseen ja hyvinvointiin sekä saat tietoa liikuntamahdollisuuksista. Tavoitteena on edistää terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Liikuntaneuvojan kanssa keskustellaan tarpeesi mukaan sopivan liikkumisen aloittamisesta turvallisesti, sekä uni- ja ravitsemustottumuksia. Liikuntaneuvoja auttaa sinua etenemään pienin askelin ja kulkee kanssasi yhteisellä matkalla. 

Kenelle palvelu sopii?

Liikuntaneuvonta on tarkoitettu sinulle, joka tarvitset tukea aloittaaksesi terveellisimmän ja liikunnallisemman elämäntavan. Liikuntaneuvonta on palvelua kaikenikäisille.

Miten pääsen liikuntaneuvojalle?

Liikuntaneuvojalle voit varata ajan kaupungin terveyskeskuksen ajanvarauksesta +35838494388 (klo 13-14) tai pyytää lähetteen liikuntaneuvojalle käydessäsi vastaanotolla lääkärin, sairaanhoitajan, fysioterapeutin tai ravitsemusterapeutin luona. Liikuntaneuvonnan vastaanotto on tiistaisin klo 9-16 Heinolan terveyskeskuksessa B-ovi ja pohjakerros. Voit olla myös suoraan yhteydessä liikuntaneuvontaan soittamalla +358447976939 (lapset, nuoret, työikäiset ja ikäihmiset) tai +358447694203 (ikäihmiset). Voit myös jättää ajanvarauspyynnön tekstiviestillä.

Tapahtumat

Elämäni eläkevuodet alkamassa NYTKU!

Oletko jäämässä eläkkeelle? Mitä sitten? Aika panostaa itseeni. Herätä itsessäsi hyvinvoinnin kipinä ja liikkumisen ilo. Tule mukaan 8 kertaa kokoontuvaan Elämäni eläkevuodet -valmennusryhmään, jos liikunta ja oma hyvinvointi ovat jääneet taka-alalle. Askeleesi kohti hyvinvointia alkavat tästä! Lisätiedot: Kirsi-Marja Vihervaara.

Liikettä arkeen -työikäiset

Ryhmä on tarkoitettu työikäisille, jotka tarvitsevat tukea liikkumiseen tai ylläpitääkseen liikunnallisempaa elämäntapaa. Ryhmässä pyritään toiminnallisten harjoituksien ja keskustelujen avulla tekemään konkreettisia yksilöllisiä tavoitteita, ja realistisia suunnitelmia milloin, missä ja miten liikkumista voisi lisätä oman arkeen. Ryhmään otetaan maksimissaan 12 henkilöä. Ryhmä on maksuton. Lisätiedot: Kirsi-Marja Vihervaara.

Vinkkejä päivittäiseen liikkumiseen

  • Ulkoile päivittäin (esim. kävely, pyöräily, pihatyöt).
  • Käytä mahdollisuudet arkiliikuntaan hyödyksi (esim. portaat, asiointimatkat).
  • Liiku työpäivän aikana. Katkaise pitkäkestoinen istuminen jaloittelemalla.
  • Liiku viikossa ainakin 2 h 30 min hieman hengästyen (esim. uinti, sauvakävely, hölkkä, jumppa, kuntosali).
  • Liiku yhdessä perheen tai ystäviesi kanssa.
  • Huolla kehoasi venyttelemällä.
Etusivu