Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute

Vanhainkoti

Vanhainkoti Hopeasillassa on 59 asukaspaikkaa, jotka on tarkoitettu ympärivuorokautista hoitoa tarvitseville heinolalaisille vanhuksille.

Talo on jaettu pienkoteihin, joita on kahdeksan:

  • Esikko, Lumme, Vuokko, Kullero, Apila, Lemmikki-kodit
  • Orvokki ja Lehdokki-kodit. 

Sijainti

Hopeasilta sijaitsee Tommolassa, Rullantie 12, 18130 Heinola. Karttanäkymän löydät tästä.

Tietoa hoidosta

Hoidossa pääpaino on asukkaan yksilöllinen, turvallinen ja laadukas hoito pienissä kodinomaisissa yksiköissä. Henkilöstö on saanut koulutusta kuntoutumista tukevaan hoitotyöhön ja asukkaita hoidetaan sen mukaisesti.

Asukkaat pyritään hoitamaan mahdollisimman pitkään Hopeasillassa, mutta tarvittaessa heidät lähetetään sairaalahoitoon.

Hopeasillassa otetaan veri- ja virtsanäytteet ja voidaan tarvittaessa antaa myös suonensisäistä lääkitystä. Terveyskeskuslääkäri käy Hopeasillassa ja hoitaa tarvittavat asiat kierroillaan.

Asukkaiden omaisten kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä ja heidän toivotaankin vierailevan usein omaistensa luona. Etenkin muuttovaiheessa omaisten tuki usein auttaa asukasta sopeutumaan uuteen ympäristöön.

Vierailut ja muut ajat

Vanhainkodissa ei ole erillisiä vierailuaikoja. Hopeasilta on avoinna 24h/7vrk. Aamutoimet noin klo 8-10 välillä.

Maksut

Hoitomaksu määräytyy asukkaan tulojen perusteella. Hoitomaksuun sisältyy asukkaan ympärivuorokautinen hoito ja asuminen sekä lääkkeet, hoitotarvikkeet ja ruoka.

Osastonsihteerin kanssa voi neuvotella maksuihin liittyvistä asioista.

Lyhytaikaispaikkojen varaus

Lyhytaikaispaikkojen varaus tapahtuu Terveystuvan palveluohjauksen kautta puhelinnumerosta puh. 050 340 8902. Soittoaika arkisin klo 9 - 13.