Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
09.12.2020

Uusi Sinilähde-talo on valmistunut

Uusi Sinilähde-talo on valmistunut. Metsäisellä rinnetontilla kohoavaan moderniin uudisrakennukseen muuttavat Myllyojan koulu ja Kurpanharjun päiväkoti maaliskuussa 2021, kunhan uudet kalusteet ovat saaneet riittävän tuuletuksen. Rakennuksen monipuoliset liikunnan tilat avataan harrastajien käyttöön kuitenkin jo joulun jälkeen.

Koulun sijainti on keskeinen koko oppilaaksiottoaluetta ajatellen. Paikalle pääsee kätevästi myös linja-autolla, kun Karjalankadun pysäkit ovat juuri Sinilähde-talon kohdalla.

Rakennuksen lähtökohtina ovat puu ja luonto

Oppimisympäristö on nykyaikainen, mutta kuitenkin lapsen mittainen. Piha-alueen erittäin monipuolinen leikki- ja liikuntaympäristö on tontilla rinnakkain luonnon kanssa. Puu näkyy vahvasti materiaalina rakennuksen julkisivussa ja sisätiloissa, luonto tulvii sisään isoista ikkunoista. Ympäröivä luonnonläheinen asuinalue ja ulkotilan liittäminen osaksi oppimisympäristöä ovat olleet tärkeitä lähtökohtia rakennuksen suunnittelussa. Ulkona oppimiseen onkin useita alueita aivan rakennuksen lähellä. Piha tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia alueen lapsille myös vapaa-ajalla.

Turvallista, terveellistä ja joustavaa oppimista

Sinilähde-talon tilat ovat laadukkaat, turvalliset ja terveelliset. Oppimisympäristö on tiloiltaan joustava. Koululuokille ja päiväkotiryhmille on omat kotipesät, jotka voidaan avata avoimempaan oppimis- ja leikkiympäristöön. Kotiluokkien lisäksi rakennuksessa on useita pienryhmätiloja. Musiikille ja kädentaidoille on omat opetustilansa. Opetustilat on suunniteltu yhteisopettajuuteen ja erilaisten opetusryhmien muodostamiseen soveltuviksi siten, että tilojen käytettävyys on hyvä vuosikymmeniksi ja aina kunkin hetken oppiskäsityksen mukaisesti.

Päiväkoti sijoittuu rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen. Monipuolinen päiväkodin piha on jaettu pienten ja isojen alueeksi, kuten myös sisäänkäynnit päiväkotiin. Lapsille on myös oma ruokailutila, josta voi seurata lasiseinän kautta koulun puolen ruokailua ja muuta touhua. Eskarilaiset pääsevät alkuluokkatoiminnan myötä osaksi koulumaailmaa, etenkin kun esikoulun tilat sijoittuvat koulun opetustilojen yhteyteen rakennuksen toiseen kerrokseen.

Sinilähde-talo tarjoaa tilat niin koululaisille kuin päiväkotilaisille

Sinilähde-talon oppimisen tilat, liikuntatilat ja leikkipaikat ovat sekä päiväkodin että koulun käytössä. Ruokasali kabinettitiloineen ja auditorioporras muodostavat rakennuksen yhteisöllisen keskeistilan, joka on käytettävissä myös kouluajan ulkopuolella kokoontumistiloina. Liikuntasali avautuu auditorioportaaseen suurella siirtoseinällä. Lattiasta nouseva näyttämö mahdollistaa esitykset sekä portaiden että liikuntasalin suuntaan.

Liikuntatilojen erikoisuus on erillinen motoriikkatila, jossa on trampoliini, hyppymonttu ja lasten kiipeilyseinä.

Rakennus on suunniteltu yhdessä kaikkien tulevien käyttäjätahojen kanssa ja rakennettu kuivaketju-10 mallin mukaan sääsuojan alla. Rakennuksen huoneala on 3379 neliötä ja bruttoala 3890 neliötä. Koulun tilat on mitoitettu 120-150 koululaiselle ja päiväkoti 88 lapselle. Arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Lehto-Peltonen-Valkama Oy ja rakennuksen pääurakoitsijana on ollut YIT Talo Oy. Rakennus on betonirunkoinen ja julkisivun puuverhous on käsitelty harmaantumaan metsätontille sopivaksi. Rakennuksen lämmönlähteeksi on valittu maalämpö.

Kategoria: