Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
08.05.2020

Uusi hanke kannustaa asukkaita öljylämmityksestä luopumiseen

Vaihtoehto öljylämmitykselle

Heinolan kaupunki on mukana hankkeessa, jossa kiinteistönomistajia Päijät-Hämeessä kannustetaan löytämään ympäristövaikutuksiltaan kestäviä vaihtoehtoja öljylämmitykselle.

Kiinteistönomistajilla on mahdollisuus saada hankkeesta tietoa vaihtoehdoista, niiden kustannuksista ja saatavilla olevista tuista. Heinolassa on arviolta noin tuhat öljylämmitteistä rakennusta.

Osana hanketta myös selvitetään tarkemmin heinolalaisten öljylämmitteisten rakennusten määrää. Selvitys tehdään kyselynä niiden kiinteistöjen omistajille, joissa kaupungin tietojen mukaan on öljylämmitys. Kiinteistönomistajat, jotka lämmittävät edelleen öljyllä, saavat hankkeesta kohdennettua tietoa lämmitysmuodon vaihtoon.

Päijät-Häme päästötavoitteisiin sitoutuneessa Hinku-verkostossa

Hanke toteutetaan yhdessä Päijät-Hämeen liiton, Asikkalan, Heinolan, Lahden, Padasjoen sekä Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen kanssa. Fossiilisesta öljylämmityksestä luopuminen hillitsee ilmastonmuutosta. Päijät-Häme on Hinku-maakunta, jonka tavoitteena on hiilineutraalius vuonna 2030. Tavoitteiden saavuttamiseksi on päästöjä leikattava merkittävästi kaikilla sektoreilla ja alkanut hanke tukee päästövähennystoimia asumisen osalta. Hanketta rahoitetaan Ympäristöministeriön Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelmasta ja sen toteutusaika on 1.5.2020-31.8.2021.

Lue lisää:

www.paijat-hame.fi/kestavat-vaihtoehdot-oljylammitykselle/

Lisätietoja:

Ympäristönsuojelusihteeri Kai Virtanen
puh. 050 565 1397

Ympäristöpäällikkö Helka Sillfors
puh. 0500 918 597

etunimi.sukunimi@heinola.fi

Kategoria: Ympäristö