Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
25.03.2020

Uusi 1.- 3. – luokkalaisten lähiopetustoimipiste aloitti Kailas-talossa

Kailas-talo

Heinolassa aloitti keskiviikkona 25.3. toinen lähiopetuksen toimipiste 1. -3. luokkien oppilaille Kailas-talon parakeissa.

Kohdennettu lähiopetus keskitettiin Heinolassa aluksi Tommola-taloon 18.3. alkaen. Viime perjantain 20.3. jälkeen, kun myös muiden kuin yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla työskentelevien vanhempien annettiin valita lähi- ja etäopetuksen välillä, lähiopetukseen ilmoittautui kymmenen koululaista lisää.

Kaikkiaan Heinolan perusopetuksessa on lähiopetuksessa noin 40 ja etäopetuksessa kotona noin 420 1. – 3. luokkien oppilasta. Lähiopetuksessa opettajina toimivat laaja-alaiset erityisopettajat. Koulunkäyntiavustajia on oppimisen tukena.

Koulutusjohtaja Pia Helanderin mukaan työnjako lähi- ja etäopetuksen kesken on selkeä ja opinnot etenevät samaan tahtiin.

”Etäopetusta hoitavat koulujen luokanopettajat. Lähiopetuksessa olevat koululaiset opiskelevat saman suunnitelman mukaan ja tekevät samoja tehtäviä kuin heidän luokkatoverinsa kotona etäopetuksessa”, Helander kertoo.

Kouluruuan noutomahdollisuuden suosio yllätys Heinolassa

Lähes 300 etäopetuksessa olevaa perusopetuksen ja lukion oppilasta ilmoitti halukkuudestaan kouluruuan noutoon.

”Lähikunnista saamiemme vertailulukemien perusteella valmistauduimme noin 50 oppilaan ilmoittautumiseen. Moninkertainen määrä oli meille yllätys, ja kaupungin ruokapalvelut ovat tehneet hartiavoimin töitä saadakseen noutoruuan jakelun järjestymään”, Helander sanoo.

Heinolan kaupunki järjestää lounasruuan noutomahdollisuuden myös esiopetusikäisille lapsille samoista kuudesta noutopisteestä kuin koululaisillekin.

Keskeytyneestä iltapäivätoiminnasta ei peritä maksua

Koulujen maksullista iltapäivätoimintaa on tässä poikkeustilanteessa rajattu. Etäopiskelussa oleville 1. – 2. luokkien ja erityisen tuen oppilaille ei järjestetä iltapäivätoimintaa. Asiakasmaksu peritään heiltä vain 18.3.2020 saakka ja jälleen toiminnan alettua uudelleen.

Lähiopetuksessa olevien iltapäivätoimintaan osallistuvien oppilaiden maksu peritään normaalisti.

Katso myös:

heinola.fi/koronavirus: Päivittyvä koronavirus-tilannekuva - vaikutukset Heinolan kaupungin toimintaan ja palveluihin 

Etäopiskelussa olevat koululaiset voivat 26.3. alkaen noutaa kouluruuan noutopisteestä (julkaistu 23.3.)

Kohdennettu lähiopetus keskitetään Heinolassa Tommola-taloon (julkaistu 17.3.)

Lisätiedot:
Koulutusjohtaja Pia Helander
050 556 5934
etunimi.sukunimi@heinola.fi

Kategoria: Opetus ja koulutus