Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
20.03.2020

Tsemppirinki ja Discord-serveri: nuorille toimintaa vapaa-ajalle verkossa ja metsässä

QR-koodi

Heinolan kaupungin nuorisotyö tukee nuoria monin tavoin nyt kun koulujen ovet ovat kiinni.

Nuorisopalvelut on perustanut yhdessä koulussa työskentelevien joustavan opetuksen ohjaajien kanssa nuoria varten tsemppiringin. Työmuodot määräytyvät nuoren tilanteen mukaisesti: joku voi tarvita juttelukaveria, toinen tsemppausta koulutehtävien kanssa, kolmas vaikkapa herätyssoiton ennen etäkoulupäivän alkua. Tsemppirinkiin pääsee mukaan olemalla yhteydessä koulunuorisotyöntekijä Hanna Hakuliseen, jonka tavoittaa puhelimitse 044 769 4333 tai etunimi.sukunimi@heinola.fi.

Heinolan kaupungin nuorisopalveluista vastaava Virikkeellisen elämän palvelualuejohtaja Anne Hottola korostaa, että nuorisotyön työmuodot eivät ole aikaan tai paikkaan sidottuja.

”Kohtaamista voidaan toteuttaa monin eri tavoin verkossa ja puhelimitse. Tällä hetkellä yksilötapaamiset livenä onnistuvat vain harkinnanvaraisesti. Työtämme on kohdata nuori, tarjota luotettava aikuiskontakti ja tukea häntä poikkeustilanteen aikana”, Hottola sanoo.

Nuoriso-ohjaajat ovat siellä missä nuoretkin

Nuorten suosimalle sosiaalisen median Discord-alustalle on perustettu Heinolan nuoret –serveri. Nuoriso-ohjaajat ovat siellä paikalla arkisin kello 14 -20 välisenä aikana. Heinolan nuoret -serverissä keskustelu muiden nuorten ja nuoriso-ohjaajien kanssa on mahdollista myös nimettömänä. Siellä voi myös sopia yksilöajan nuoriso-ohjaajan tai etsivän nuorisotyöntekijän kanssa.

Nuoriso-ohjaajien pääsee tapaamaan Discordissa linkillä https://discord.gg/7Ne3rm

Discordissa on myös Etsivä Café keskiviikkoisin klo 14:00 – 18:00 ja perjantaisin klo 12:00 – 15:00 sekä pelikerho Heinola Skeletors torstaisin klo 17:00 – 20:30. Näihin pääsee linkillä https://discord.gg/fcmB5jN.

Heinolan nuoriso-ohjaajia pystyt kohtaamaan myös Snapchatissa @h_nuorisopalv, Instagramissa @heinolanuorisopalvelut, TikTokissa @h_nuorisopalvelut ja Facebookissa @Heinolan kaupungin nuorisopalvelut.

Liikuntaa metsässä ja verkossa

Harrastetoiminnan vähentyminen tai kokonaan puuttuminen on kaikenikäisten harmina koronaviruksesta aiheutuneessa poikkeustilanteessa.

Vaikka sosiaalisia kontakteja ja kokoontumisia pitää nyt välttää, ulkona liikkuminen on liikunnan palvelupäällikkö Maria Kaikkosen mukaan paitsi sallittua, myös erittäin suositeltavaa.

”Nyt kannattaakin lähteä Heinolan metsiin, joissa on hyvin tilaa olla ja liikkua. Metsällä on samalla stressiä lieventävä ja hyvinvointia lisäävä vaikutus”, Kaikkonen muistuttaa.

Heinolan ulkoilureiteistä löytyy tietoa kaupungin verkkosivuilta. Ulkoilukartan voi ostaa omaksi kulttuuritoimistosta seitsemällä eurolla tai siihen voi tutustua sähköisenä Heinolan ulkoilukartta.

Heinolan kaupungin liikunnanohjaajat julkaisevat joka arkipäivä jumppavinkkejä Instagramissa @heinolanuimahalli. Linkki jaetaan myös Facebookissa @Heinolan kaupunki. Jumpat vaihtelevat päivittäin eri kohderyhmät huomioiden.

Kategoria: