Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
20.02.2020

Tommola-talon yläkerta remontoidaan väistötiloiksi, Kirkonkylään uusi koulurakennus

Tommola-talo

Tommola-talon kolmanteen kerrokseen remontoidaan väistötilat Kailaan koulun 3.-4.-luokkalaisille ensi lukukaudesta eteenpäin.

Talon ylimmän kerroksen kahdeksan luokkatilaa ovat olleet vuosia käyttämättä, mutta ne on säilytetty peruskuntoisina. Tilat remontoidaan elokuuhun 2020 mennessä väliaikaisen väistöratkaisun tarpeisiin.

Koska selvityksissä ei löytynyt vaihtoehtoja heti käyttöön otettaviksi väistötiloiksi, kesään saakka turvaudutaan tilapäiseen järjestelyyn. Osa ryhmistä siirtyy maaliskuusta eteenpäin loppukevään ajaksi lukion parakkeihin ja osa jää niihin Kailas-talon pääkiinteistön tiloihin, joissa sisäilmaoireilua ei juurikaan ole ollut. Jos oireilua kuitenkin ilmenee, luokat valmistaudutaan sijoittamaan loppulukuvuoden ajaksi musiikkiopiston tiloihin.

Kirkonkylään suunnitellaan uudis- tai moduulirakennus

Kirkonkylän koulun ja päiväkodin tilatarve ratkaistaan sen vaihtoehdon pohjalta, että vanha koulurakennus puretaan ja rakennetaan uudis- ja/tai moduulirakennus joko vanhan koulurakennuksen paikalle tai viereen. Kuntotutkimuksen perusteella vanha koulurakennus vaatisi isoja korjauksia ja talotekniikan uusimista, ja lisäksi päiväkodin siirto koulun tiloihin edellyttäisi sekin isoja muutostöitä.

Tekninen ja hyvinvointilautakunta käsittelivät tilavaihtoehtoja kokouksissaan tällä viikolla.

Esityslistat ja pöytäkirjat verkossa 

Lisätiedot:

Kiinteistöpäällikkö Jari Kuosa
puh. 044 797 6859
etunimi.sukunimi(a)heinola.fi

Koulutusjohtaja Pia Helander
puh. 050 556 5934
etunimi.sukunimi(at)heinola.fi

Kategoria: Opetus ja koulutus Tekninen toimi