Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Toisen toteutusvaiheen suunnitelma

Tori ja siihen liittyvät Kauppakadun, Kirkkokadun ja Torikadun osat sekä
Koulukatu välillä Savontie-Torikatu

Torin suunnittelu perustuu v. 2016 hyväksyttyyn Torin ja keskustan katuverkon yleissuunnitelmaan. Sen mukaiset kehittämistoimet mahdollistava torin asemakaavan muutos tuli voimaan kesäkuussa 2018. Yksityiskohtainen toteutussuunnitelma hyväksyttiin Savontielle syksyllä 2017, ja nyt ovat valmistuneet myös torin ja siihen liittyvien katualueiden toteutussuunnitelmaluonnokset.

Ympäristösuunnitelma

Suunnittelun tavoitteina ovat olleet viihtyisyys, toimivuus, turvallisuus, saavutettavuus ja liike-elämän toimintaedellytysten tukeminen. Uusi, pienempi toripalvelurakennus rakennetaan Torikadun varteen. Torin pysäköintialuetta uudistetaan. Toriesplanadin läpikuljettavuutta parannetaan. Torin pinnat, kalusteet ja valaistus uusitaan. Savontien, Kirkkokadun ja Torikadun varrelle istutetaan mahdollisimman isokokoiset uudet puut paremmille kasvualustoille. Torikahvilan läheisyyteen toteutetaan leikkipaikka ja muistomerkkialuetta ehostetaan. Katualueiden pinnat ja valaistus uusitaan ja esteettömyyttä parannetaan.

Istutussuunnitelma

Sivupalkista voit tarkastella havainnekuvia ja keskeisimpiä suunnitelmapiirustuksia. Suunnitelmat on laatinut Ramboll Oy.

Valaistus

Suunnitelmien hallinnolliset ja kaupungin talousarvioon liittyvät päätöskäsittelyt tapahtuvat kesäkauden jälkeen. Mahdollisista esittelytilaisuuksista yms. osallistumismahdollisuuksista tiedotetaan erikseen.